Gebaseerd op zorg

Het Oticon-verhaal begint met de passie van één man om zijn vrouw een beter leven te geven, niet gehinderd door haar gehoorverlies. Deze passie om mensen die gehoorondersteuning nodig hebben te helpen is wat ons de afgelopen eeuw heeft gedreven, wat ons nu drijft en wat ons naar de volgende eeuw zal brengen. 

Video bekijken

Experience the Oticon history

 • 1902

  Het eerste koninklijke hoortoestel

  Op 9 augustus 1902 draagt de in Denemarken geboren kroonprinses Alexandra een hoortoestel voor haar kroning tot Koningin van Engeland.

  Het jaar daarop, gedreven door een oprechte wens om zijn slechthorende vrouw te helpen, reist Hans Demant van Denemarken naar Engeland om hetzelfde soort hoortoestel te kopen.

 • 1904

  Hans Demant brengt hoortoestellen naar Denemarken

  Met als drijfveer het leven van zijn vrouw en van alle mensen die gehoorondersteuning nodig hebben te verbeteren, sleept Hans Demant een overeenkomst met General Acoustic Co. binnen en begint met de import en distributie van de eerste hoortoestellen naar Denemarken: de elektrische Acousticon-toestellen.

 • 1910

  Hans' zoon, William, neemt de leiding over

  Hans Demants zoon, William, neemt het bedrijf na het overlijden van zijn vader over. William reist naar de productiefaciliteiten in de VS om over de productie en reparatie van Acousticon-hoortoestellen te leren.

 • 1929

  De Grote Depressie heeft een impact

  In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de beruchte Wall Street beurskrach van dit jaar werd het door de handelsbeperkingen moeilijk eindproducten te importeren. William begint onvoltooide apparaten zonder draden en batterijen te importeren en rondt de productie op Deense bodem af.

 • 1940

  William produceert onderdelen voor hoortoestellen in Denemarken

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) kan William Demant geen goederen uit de VS, Engeland en Frankrijk importeren. Hij besluit onderdelen voor de laatste Acousticon-toestellen in Denemarken te produceren. Vervolgens maakt hij het eerste Deense gelicentieerde hoortoestel, de Acousticus, een kopie van het originele Acousticon-model.

 • 1946

  American-Danish Hearing Corporation ziet het licht

  Na onenigheid met Dictograph Products (voorheen General Acousticon Company), begint William Demant een partnerschap met de Amerikaanse fabrikant van hoortoestellen Charles Lehman. Samen richten ze de American-Danish Oticon Corporation op, met hoofdkantoor in Kopenhagen.

 • 1954

  Vieringen 50ste verjaardag

  Oticon viert 50 jaar in zaken waarbij alle 155 werknemers voor een evenement in Kopenhagen zijn uitgenodigd. Oticon mag zichzelf met trots toonaangevend leverancier van hoortoestellen aan de Deense overheidssector noemen.

 • 1965

  Oticon gaat internationaal

  Oticon breidt haar wereldwijde aanwezigheid uit met de opening van Oticon Corp. in de VS. Er worden bedrijven van Oticon opgericht in Zwitserland, Noorwegen, Duitsland, Schotland, Japan, Italië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. De grootste buitenlandse markten zijn Engeland en Zweden, en later China.

 • 1977

  Eerste Oticon in-het-oor-toestel

  Aangespoord door internationale ontwikkelingen introduceert Oticon het eerste ultradiscrete in-het-oor-toestel. Internationale concurrentie raak verhit.

 • 1991

  Time to Think the Unthinkable 

  Het hoofdkantoor verhuist naar een nieuwe locatie in Strandvejen. Onder het motto "Time to think the unthinkable" worden in de hele onderneming nieuwe en revolutionaire manieren ingevoerd.

  Onder leiding van Lars Kolind en Niels Jacobsen gaat Oticon een nieuwe overgangsfase in. Later neemt Niels Jacobsen het heft in handen om Oticon naar internationale successen te brengen.

 • 1996

  Digitaal werken

  Oticon introduceert het eerste volledig digitale hoortoestel: DigiFocus. De geavanceerde versterking van geluid is geprogrammeerd op het gehoorverlies van de persoon op te vullen. Dit brengt ons één stap dichter bij de compleet draadloze connectiviteit die we vandaag de dag kunnen aanbieden. 

 • 2004

  Wij vieren een eeuw van zorg

  Oticon introduceert haar slogan "People First" en staat wereldwijd niet alleen bekend als de op één na grootste fabrikant van hoortoestellen, maar ook vanwege haar organisatiestructuur, teamwork en kijk op werknemers. Oticon viert op 8 juni haar honderdjarig bestaan.

 • 2007

  Een nieuwe definitie van hoortoestellen

  Oticon introduceert Epoq. Twee hoortoestellen kunnen nu tegelijk met elkaar communiceren om zo voor een heel levensecht geluidsbeeld te zorgen. De nieuwe oplossing onthult meer over de aard en oorsprong van geluiden dan elke andere beschikbare oplossing. Ook is connectiviteit met bv. mobiele telefoons en muziekspelers mogelijk

 • 2010

  People First kijkt naar de toekomst

  Oticon is sterker dan ooit tevoren. People First blijft onze belofte. Dit weerspiegelt hoe alles wat wij doen altijd met de mensen begint waarvoor wij het doen.

 • 2014

  We horen met onze hersenen

  Vandaag de dag ondersteunen hoortoestellen van Oticon de manier waarop de hersenen werken en geluid begrijpen.

  BrainHearing wil uw hersenen ondersteunen door de omstandigheden te creëren die ze nodig hebben om het geluid – begrijpelijk te maken – in plaats van ze te overbelasten door het volume op te drijven.

 • Een van onze kantoren zoeken

  Naast ons hoofdkantoor in Denemarken, hebben we over heel de wereld kantoren en distributeurs.