BrainHearing™ - een betere manier voor een beter gehoor

BrainHearing is Oticons unieke benadering van hoorzorg waarmee zij mensen met een gehoorverlies willen helpen het beste uit hun gehoor te halen. En het begint allemaal met de hersenen.

Wij stellen de hersenen centraal

Bij het ontwikkelen van hoortoestellen stellen wij de hersenen centraal – omdat u hoort met uw hersenen, niet met uw oren.

Deze unieke benadering heeft geleid tot de ontwikkeling van Oticon Opn™. Door de hersenen centraal te stellen, laten we de conventies van traditionele hoortoesteltechnologie achter ons, zodat gebruikers zich kunnen openen voor de wereld.

Traditionele hoortoesteltechnologie sluit geluiden uit en daarmee sluit je je ook af voor het leven

De baanbrekende technologie in Oticon Opn zorgt dat gebruikers zich voor de wereld openen

Traditionele hoortoesteltechnologie maakt gebruik van sterke directionaliteit om van voren komende spraak duidelijk te maken waardoor er een beperkte, kunstmatige luisterervaring wordt geproduceerd. Oticon Opn opent het volledige geluidslandschap en biedt de hersenen betere omstandigheden om in te werken, zodat gebruikers om kunnen gaan met meerdere sprekers – zelfs in moeilijke luisteromgevingen.

p>Bekijk de film om te zien hoe Oticon Opn zich voor de wereld opent

Wat is BrainHearing?

Leveren wat de hersenen nodig hebben om beter te horen

Bij Oticon bieden we de hersenen wat ze nodig hebben om het geluid dat ze van de oren ontvangen te kunnen begrijpen. We noemen dit BrainHearing. Hiermee kunnen de hersenen zich beter oriënteren, relevante geluiden onderscheiden, zich op de omgeving focussen en geluiden herkennen.

Door met de hersenen te werken, verminderen we ook de hoeveelheid inspanning (cognitieve belasting) die nodig is om te horen, waardoor er mentale hulpbronnen worden vrijgemaakt voor andere activiteiten.

Ontdek Oticon Opn

Het eerste hoortoestel dat snel genoeg is om de hersenen te ondersteunen

Oticon Opn met BrainHearing technologie is snel genoeg om de hersenen te ondersteunen bij de manier waarop deze geluid verwerken en zorgt dat gebruikers zich voor de wereld kunnen openen. Verkrijgbaar in een breed assortiment kleuren en stijlen. Er is een Oticon Opn voor iedereen.

Ontdek de kleuren en stijlen

96% gebruikers-tevredenheid

Wat zeggen gebruikers over Oticon Opn?

96% van de Oticon Opn-gebruikers zegt beter te horen met Oticon Opn-hoortoestellen, terwijl 81% zegt dat zij meer begrijpen, met minder inspanning.*

"Het voelt alsof ik weer tot leven ben gekomen. Ik kan deelnemen aan alle gesprekken waar ik voorheen geen deel van kon uitmaken." – Eugène Goetz, Oticon Opn-gebruiker

Zie meer testimonials

* Beck D.L., Porath M., Consumer Responses to the Oticon Opn Hearing Aid. Hearing Review. 2017;24(1):26.