Laat een hoorzorgprofessional helpen

Als u gehoorproblemen hebt, loont een bezoekje aan een hoorzorgprofessional de moeite. Een afspraak neemt niet veel tijd in beslag en is pijnloos. Ontdek hoe het werkt.

Een hoorzorgprofessional, soms een audicien of audioloog genoemd, is gespecialiseerd in de identificatie, diagnose, behandeling en controle van gehoorstoornissen. Hun belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat uw gehoor zo goed als mogelijk is, zodat een mogelijk gehoorverlies uw leven zo min mogelijk beïnvloedt.

Laat een gehoortest uitvoeren 

Bezoek een hoorzorgprofessional en laat een volledige gehoortest uitvoeren. De test kan de mate en het type van uw gehoorverlies bepalen. Dit neemt niet veel tijd in beslag en is pijnloos. Binnen één uur ontvangt u de resultaten van uw test en een overzicht van de mogelijke opties.

Ga op zoek naar de dichtstbijzijnde hoorzorgprofessional

Bereid u voor op de afspraak

Welke situaties kunnen aan de oorzaak van uw moeilijkheden liggen? We hebben een lijst opgesteld van de meest voorkomende symptomen van gehoorverlies. Noteer welke symptomen op u van toepassing zijn en beschrijf in welke mate ze uw leven beïnvloeden. Noteer ook of u zich zorgen maakt over zaken met betrekking tot uw gehoorverlies of hoortoestellen, zodat u de thema’s kunt bespreken met uw gehoorspecialist.

Overzicht van de symptomen

De juiste hooroplossing kiezen

De juiste hoortoestellen bieden oplossingen voor de meeste soorten gehoorverlies. De hoorzorgprofessional zal niet alleen het resultaat van de gehoortest analyseren maar ook naar uw levensstijl, designvoorkeuren en budget vragen. Op basis van de test en het gesprek zal de hoorzorgprofessional u verschillende oplossingen aanbieden.

Lees meer over hoortoestellen

3 stappen naar een beter gehoor
Niet alleen de tests van de hoorzorg professional maar ook uw dokter, vrienden en familie spelen een belangrijke rol tijdens uw traject naar een beter gehoor. Toch start en eindigt alles bij één belangrijke persoon: u.

1. NEEM VERANTWOORDELIJKHEID
VOOR UW GEHOOR

Beseffen dat u iets moet doen aan uw gehoorprobleem is de eerste en belangrijkste stap. Als u hoortoestellen krijgt, moet u ze ook elke dag dragen.

Lees onze tips voor nieuwe gebruikers

2. RAADPLEEG UW
DOKTER

Uw dokter kan de oorzaak van uw gehoorproblemen achterhalen. Oorsmeer en oorinfecties kunnen tijdelijk gehoorverlies veroorzaken. Als uw gehoorverlies niet medisch behandelbaar is, heeft u een volledige gehoortest nodig.

Leer meer over gehoorverlies

3. VRAAG VRIENDEN EN
FAMILIE OM ONDERSTEUNING

Laat u naar de gehoortest vergezellen door een goede vriend of familielid. Misschien kunnen zij informatie verstrekken die u is ontgaan. Hun ondersteuning is ook zeer belangrijk tijdens de eerste dagen als hoortoestelgebruiker.

Lees wat familie en vrienden kunnen doen

Baart de gedachte aan hoortoestellen u zorgen?


Ik ben te jong voor hoortoestellen
Ongeveer één op de zes volwassenen heeft last van een zekere mate van gehoorverlies. Door onze moderne levensstijl krijgen veel mensen op jongere leeftijd met gehoorproblemen te kampen. Aangezien gehoorverlies geleidelijk optreedt, is het mogelijk dat u en uw omgeving zich niet bewust zijn van de omvang van het probleem.

Ik ben op het hoogtepunt van mijn carrière
Als u aan gehoorverlies lijdt moeten uw hersenen veel harder werken om de belangrijke geluiden van het achtergrondlawaai te onderscheiden. Alledaagse taken zoals vergaderingen worden vermoeiender. De hoortoestellen maken het geluid en de woorden begrijpelijker zodat u zich beter op het gesprek kunt concentreren

Ik wil er niet uitzien als iemand met een gehoorprobleem
De moderne hoortoestellen zijn chic, stijlvol en – belangrijker nog– zo goed als onzichtbaar. Niemand hoeft van hun bestaan af te weten en u zult snel vergeten dat u ze draagt. 

Ik heb me neergelegd bij mijn gehoorverlies – waarom zou ik nog de moeite doen?
Gehoorverlies kan een negatieve invloed hebben op uw relaties met anderen. Het gebruik van hoortoestellen verbetert niet alleen uw levenskwaliteit maar ook die van uw omgeving. 

Kijk eens hoe stijlvol en klein de hoortoestellen zijn. Welk toestel vindt u het mooist?

Welk type hoortoestel is geschikt voor u?

Er zijn twee typen hoortoestellen, welke beide een hoge geluidskwaliteit bieden. Uw keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur voor discretie en functionaliteit.

 • Achter-het-oor hoortoestellen

  Discreet
  Geschikt voor de meeste vormen en maten van gehoorverlies
  Eenvoudig te gebruiken toetsen
  Opmerkelijke connectiviteit

   

   

  Meer informatie

 • In-het-oor hoortoestellen

  ‘Onzichtbare’ optie
  Voor licht tot ernstig gehoorverlies
  Op maat gemaakt voor uw oren
  Opmerkelijke connectiviteit*

  *Alleen verkrijgbaar in geselecteerde uitvoeringen

   

  Meer informatie

 • Hoe ons gehoor werkt

  We horen met onze hersenen – niet met onze oren. Leer meer over het natuurlijke hoorproces

 • Het eerste consult

  Lees wat u kunt verwachten wanneer u voor de eerste keer naar een gehoorspecialist gaat

 • Tinnitus

  Wat is tinnitus, waarom hebben sommige mensen er last van, en wat kunt u doen om de symptomen te verlichten

 • Vind een hoorzorgprofessional

  Een hoorzorgprofessional kan uw gehoor testen en de behandeling adviseren die het beste bij u past