Hoe

het oorschaaltje schoonmaken 

De schaaltjes zonder luidspreker mogen worden gereinigd nadat u ze van het hoortoestel heeft losgemaakt. LET OP! Schaaltjes MET luidsprekers mogen niet worden schoongemaakt. Informeer naar alternatieven!

Het schaaltje moet regelmatig worden schoongemaakt. Gebruik een zachte doek om het oppervlak van het schaaltje schoon te maken. Gebruik de draadlus van de MultiTool om de opening schoon te maken.

Was het schaaltje

 • Stap 1

  Zorg ervoor dat u weet welk schaaltje bij welk toestel hoort voordat u het schaaltje van het hoortoestel loskoppelt.

 • Stap 2

  Maak het slangetje en het schaaltje los van de toonbocht. Houd de toonbocht stevig vast als u het slangetje lostrekt, om schade aan het hoortoestel te voorkomen.

 • Stap 3

  Reinig het schaaltje en het slangetje met een milde zeepoplossing. Spoel het af en maak het goed droog voordat u het weer met het hoortoestel verbindt.

Voor verdere aanbevelingen voor het reinigen van uw hoortoestel, klik hier

Bekijk de instructievideo over het schoonmaken van een hoortoestel en het oorschaaltje:
[iframe data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=861e6c7cd353655f91b6bcc44c2ea4aa&source=embed&photo%5fid=12781412" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Schaaltjes voor AHO met toonbocht

Deze schaaltjes variëren van half-shell- tot full-shell-oplossingen en ze worden meestal gebruikt voor AHO- en miniAHO-hoortoestellen. 

Omdat ze op maat gemaakt worden naar de vorm van het oor, houden deze schaaltjes het hoortoestel beter in het oor, omdat alle rondingen en contouren van het oor gevolgd worden.

Schaaltjes met en zonder luidsprekers

Let erop dat er over het algemeen twee soorten oorschaaltjes zijn, met of zonder luidspreker/ontvanger, en dat deze op een andere wijze gereinigd moeten worden. Als u niet zeker weet welk type schaaltje u hebt, neem dan contact op met uw gehoorspecialist.

Schaaltjes zonder luidspreker/ontvanger variëren van half-shell- tot full-shell-oplossingen en worden meestal gebruikt voor achter-het-oor hoortoestellen. Omdat ze op maat gemaakt worden naar de vorm van het oor, houden schaaltjes het hoortoestel beter in het oor, omdat alle rondingen en contouren van het oor gevolgd worden.

 • Gehoor

  Wist u dat ons gehoor het enige zintuig is dat nooit slaapt?

 • Verbinden met toepassingen

  Hoortoestellen verbinden met verschillende apparaten zoals uw tv of telefoon met behulp van ConnectLine.

 • Downloads en Ondersteuning

  Video's en instructies zoeken over hoe alle hoortoestellen en accessoires van Oticon worden gebruikt.

 • Vind een audicien

  Een audicien kan uw gehoor testen en de behandeling adviseren die het best bij u past.