Veelgestelde vragen (FAQ)

Oplaadbare hoortoestellen

Ziet uw oplader er zo uit?

Ga naar de ZPower FAQ

 • > Hoe vaak moet ik mijn oplaadbare hoortoestellen opladen?

  We raden u aan uw hoortoestellen iedere nacht op te laden. De lithium-ionbatterij kan dagelijks worden opgeladen en hoeft niet volledig te worden ontladen voordat u uw hoortoestellen weer in de oplader plaatst.

 • > Hoe lang gaat de batterij mee als deze volledig is opgeladen?

  De dagelijkse prestaties van de batterij zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de instellingen van uw hoortoestellen, uw gehoorverlies, de geluidsomgeving om u heen, de leeftijd van de batterij en of u geluid streamt van uw telefoon, tv of andere apparaten.


  Voorbeelden van de levensduur van de batterij:

  • 24 uur batterijduur zonder streaming

  • 18 uur batterijduur met vijf uur streaming


  Als u merkt dat uw hoortoestellen niet voldoende opladen voor een volledige dag stroom, is het misschien tijd om de batterij te vervangen.

  Neem contact op met uw hoorzorgprofessional.

 • > Hoe plaats ik de oplaadbare hoortoestellen in de oplader?

  Als u Oticon Opn S, Ruby, More, Real, Opn Play of Play PX-hoortoestellen hebt, volgt u deze instructie: Plaats de hoortoestellen in de oplaadpoorten zodat de LED's (lampje) op de hoortoestellen in dezelfde richting wijzen als de LED (lampje) op de oplader. Controleer of de hoortoestellen beginnen met opladen (de LED op elk hoortoestellen brandt oranje). Als de hoortoestellen niet juist zijn geplaatst, worden ze niet opgeladen.

   

  Als u Oticon Intent hoortoestellen hebt, volgt u deze instructie: Plaats de hoortoestellen in de oplaadpoorten zodat de LED's (lampje) op de hoortoestellen in tegengestelde richting wijzen als de LED (lampje) op de oplader. Controleer of de hoortoestellen beginnen met opladen (de LED op elk hoortoestellen brandt oranje). Als de hoortoestellen niet juist zijn geplaatst, worden ze niet opgeladen.

   

 • > Hoe kan ik zien dat mijn hoortoestellen volledig zijn opgeladen?

  De LED's op uw hoortoestellen branden oranje wanneer de hoortoestellen worden opgeladen. Ze lichten groen op wanneer uw hoortoestellen volledig zijn opgeladen. Het duurt 2-4 uur, afhankelijk van de uitvoering van uw hoortoestel, om uw hoortoestel volledig op te laden als de batterij helemaal leeg is.

 • > Hoe lang duurt het om de hoortoestellen volledig op te laden?

  Als de batterij helemaal leeg is, duurt het ongeveer 2-4 uur, afhankelijk van de uitvoering van het hoortoestel dat u gebruikt, om uw hoortoestellen volledig op te laden.
  Wanneer u een lithium-ionbatterij oplaadt, wordt deze in het begin sneller vol.

 • > Hoe lang kan ik mijn hoortoestellen in de oplader laten?

  De oplader is de beste plaats om uw hoortoestellen te bewaren. Wanneer u uw hoortoestellen niet gebruikt, plaats ze dan in de oplader om op te laden. Dit zorgt ervoor dat uw hoortoestellen altijd opgeladen zijn.

 • > Wat gebeurt er als ik de oplader uitzet en de hoortoestellen nog in de oplader geplaatst zijn?

  Als u de oplader uitschakelt, worden uw hoortoestellen uitgeschakeld om te voorkomen dat u wakker wordt met lege hoortoestellen, bijvoorbeeld wanneer er stroomuitval is.

 • > Welke stroombron kan worden gebruikt voor mijn oplader?

  De oplader is voorzien van een stekker voor in het stopcontact. Het is mogelijk om de oplader te voeden via andere bronnen met een USB-poort. Zorg dat de stroombron compatibel is met USB 2.0 met een minimaal uitgangsvermogen van 500 mA. Voorbeelden van stroombronnen: Powerbank, pc, auto. Controleer altijd of het opladen is gestart, om zeker te zijn dat de stroombron voldoende vermogen levert voor uw oplader.

 • > Mijn hoortoestellen knipperen oranje wanneer ze in de oplader zijn geplaatst?

  Als uw hoortoestellen oranje knipperen wanneer ze in de oplader worden geplaatst, moet u contact opnemen met uw hoorzorgprofessional.

 • > Hoe zet ik mijn oplaadbare hoortoestellen aan en uit?

  Uw hoortoestellen gaan automatisch aan wanneer u ze uit de oplader haalt. De hoortoestellen gaan automatisch uit wanneer u ze in de oplader plaatst. U kunt ze echter ook handmatig aan en uit zetten.

 • > Heb ik een droger nodig voor mijn oplaadbare hoortoestellen?

  Of u een droger nodig hebt voor uw oplaadbare hoortoestellen, hangt af van verschillende dingen, zoals de luchtvochtigheid in uw omgeving. Vraag uw hoorzorgprofessional of u een droger nodig hebt en welke het meest geschikt is.

 • > Kan ik de batterijstatus zien in de Oticon Companion-app?

  Ja. Tik op het hoortoestelpictogram op de tabbalk onderaan het startscherm. Het huidige batterijniveau wordt bovenaan het scherm weergegeven.

 • > Wat is een lithium-ionbatterij?

  Oplaadbare lithium-ionbatterijen worden breed gebruikt in consumentenelektronica. Deze zijn geschikt omdat ze een grotere capaciteit hebben voor langdurigere prestaties en een kortere oplaadtijd.

 • > Zijn lithium-ionbatterijen temperatuurgevoelig?

  Ja, tot op zekere hoogte. Het opladen dient plaats te vinden bij temperaturen tussen +5 °C en +40 °C. Buiten dit bereik stopt de oplader met opladen. Het opladen wordt automatisch hervat wanneer de temperatuur zich weer binnen het bereik van +5 °C tot +40 °C bevindt.

  De hoortoestellen kunnen worden gebruikt bij temperaturen buiten deze limieten.

 • > Gaan lithium-ionbatterijen langer mee als ze niet iedere nacht worden opgeladen?

  Het beste is om uw hoortoestellen iedere nacht op te laden, omdat lithium-ionbatterijen niet sterk hoeven te zijn ontladen voor de volgende laadcyclus. Ze hebben geen “oplaadgeheugen” zoals andere typen batterijen hebben.

 • > Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen met betrekking tot lithium-ionbatterijen?

  Ja. Dit hoortoestel werkt op een niet-verwijderbare oplaadbare lithium-ionbatterijcel. Probeer de batterij die in het hoortoestel is geplaatst er niet uit te halen.
  Als een hoortoestel met een lithium-ionbatterij of een lithium-ionbatterij wordt ingeslikt of in het oor of de neus wordt gestopt, moet u onmiddellijk medische spoedhulp inroepen.

   

  Maak uzelf vertrouwd met de informatie over veiligheid en bediening met betrekking tot oplaadbare hoortoestellen in de aparte gebruiksaanwijzing voor de hoortoestellen.

 • > Kan ik veilig vliegen met lithium-ion oplaadbare hoortoestellen?

  Ja, u kunt uw oplaadbare hoortoestellen veilig in een vliegtuig dragen en de oplader meenemen aan boord. Als u een bureaulader hebt, kunt u uw hoortoestellen en de oplader ook veilig in uw ingecheckte bagage meenemen. Als u een SmartCharger met ingebouwde powerbank hebt, moet u de oplader meenemen in uw handbagage.

 • > Hoe schakel ik Bluetooth® uit (vliegtuigmodus) in mijn hoortoestellen?

  Om Bluetooth in en uit te schakelen (vliegtuigmodus in- en uitschakelen), houdt u het onderste gedeelte van de druktoets 7 seconden ingedrukt. Als u op de toets op één hoortoestel drukt, wordt Bluetooth op beide hoortoestellen uitgeschakeld (vliegtuigmodus activeren). Als Bluetooth is uitgeschakeld (vliegtuigmodus is geactiveerd), werken de hoortoestellen nog steeds normaal.

  VIDEO: Zie hoe u de vliegtuigmodus kunt activeren en deactiveren

 • > Ik ga mijn hoortoestellen voor langere tijd niet gebruiken – wat moet ik ermee doen?

  Als u uw hoortoestellen langer dan 14 dagen moet opbergen, is het belangrijk dat u ze volledig oplaadt. Schakel de hoortoestellen vervolgens handmatig uit met de druktoetsen.

   

  Als u uw hoortoestellen opbergt met een volle batterij, zal de batterij nog steeds opgeladen kunnen worden. De batterijen moeten echter om de 6 maanden volledig worden opgeladen. Als u uw hoortoestellen 6 maanden niet oplaadt, moeten de oplaadbare batterijen worden vervangen.

 • > Kan ik proberen mijn hoortoestellen opnieuw te starten door ze weer in te schakelen als ze geen stroom meer hebben?

  Nee, als uw hoortoestellen geen stroom meer hebben, plaats ze dan in de oplader voor een nieuwe lading. Er kan geen extra gebruikstijd worden verkregen door de hoortoestellen opnieuw te starten.