Veelgestelde vragen (FAQ)

Oplaadbare hoortoestellen

Ziet uw oplader er zo uit?

Ga naar de ZPower FAQ

 • > Hoe vaak moet ik mijn oplaadbare hoortoestellen opladen?

  We raden u aan uw hoortoestellen iedere nacht op te laden. De lithium-ionbatterij kan dagelijks worden opgeladen en hoeft niet volledig te worden ontladen voordat u uw hoortoestellen weer in de oplader plaatst.

 • > Hoe lang gaan de batterijen mee op een volle lading?

  De dagelijkse prestaties van de batterijen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de instellingen van uw hoortoestellen, uw gehoorverlies, de leeftijd van de batterijen en of u geluid streamt vanaf uw telefoon, televisie of andere apparaten.


  Voorbeelden van batterijduur:

  • 24 uur batterijduur zonder streamen

  • 18 uur batterijduur met vijf uur streamen


  Als u merkt dat uw hoortoestellen geen hele dag stroom hebben, kan het tijd zijn om de batterijen te laten vervangen door uw hoorzorg professional.

 • > Hoe positioneer ik de oplaadbare hoortoestellen in de oplader?

  Plaats de hoortoestellen in de oplaadpoorten zodat de LED’s (lampjes) op de hoortoestellen dezelfde kant op zijn gericht als de LED (lampje) op de oplader. Controleer of de hoortoestellen worden opgeladen (de led op elk hoortoestel brandt dan rood). Als de hoortoestellen onjuist zijn gepositioneerd, worden ze niet opgeladen.

   

  video-login 
 • > Hoe kan ik zien of mijn hoortoestellen volledig zijn opgeladen?

  De LED’s op uw hoortoestellen branden rood wanneer de hoortoestellen worden opgeladen. Ze branden groen wanneer uw hoortoestellen volledig zijn opgeladen. Het duurt drie uur om uw hoortoestellen volledig op te laden wanneer de batterijen geheel leeg zijn.


  video-login 
 • > Hoe lang duurt het om de hoortoestellen volledig op te laden?

  Als de batterijen helemaal leeg zijn, duurt het ongeveer drie uur om uw hoortoestellen volledig op te laden.
  Bij het opladen van een lithium-ionbatterij wordt deze aan het begin sneller geladen. Na 30 minuten is de batterij 25% opgeladen en na één uur heeft de batterij 50% van de capaciteit bereikt.

 • > Hoe lang kan ik mijn hoortoestellen in de oplader laten?

  De oplader is de beste plaats om uw hoortoestellen te bewaren. Wanneer u uw hoortoestellen niet gebruikt, plaats ze dan in de oplader om op te laden. Dit zorgt ervoor dat uw hoortoestellen altijd opgeladen zijn.

 • > Wat gebeurt er als ik de oplader uitschakel en de hoortoestellen zich nog in de oplader bevinden?

  Wanneer de oplader wordt uitgeschakeld, worden uw hoortoestellen ingeschakeld en beginnen ze hun batterij te verbruiken terwijl ze zich nog in de oplaadpoorten bevinden. Het is daarom belangrijk om de oplader op een stroombron aangesloten te houden wanneer uw hoortoestellen in de oplaadpoorten zijn geplaatst.

 • > Welke stroombron kan worden gebruikt voor mijn oplader?

  De oplader is voorzien van een stekker voor in het stopcontact. Het is mogelijk om de oplader te voeden via andere bronnen met een USB-poort. Zorg dat de stroombron compatibel is met USB 2.0 met een minimaal uitgangsvermogen van 500 mA. Voorbeelden van stroombronnen: Powerbank, pc, auto. Controleer altijd of het opladen is gestart, om zeker te zijn dat de stroombron voldoende vermogen levert voor uw oplader.

 • > Waarom knipperen mijn hoortoestellen rood wanneer ze in de oplader worden geplaatst?

  Dit duidt op een systeemfout. Neem contact op met uw hoorzorg professional

 • > Hoe zet ik mijn oplaadbare hoortoestellen aan of uit?

  De hoortoestellen worden automatisch ingeschakeld wanneer u ze uit de oplader neemt. De hoortoestellen worden automatisch uitgeschakeld wanneer u ze in de oplader plaatst. U kunt ze echter ook handmatig in- en uitschakelen.


  VIDEO (Engelstalig): Hoe zet ik mijn oplaadbare hoortoestellen aan en uit

 • > Heb ik een droger nodig bij mijn oplaadbare hoortoestellen?

  U dient geen droger te gebruiken als de temperatuur hoger wordt dan +40 °C, omdat lithium-ionbatterijen gevoelig zijn voor hitte en beschadigd kunnen raken.

  Alle Oticon Opn hoortoestellen zijn getest en geclassificeerd volgens de IP68 norm, wat inhoudt dat ze water- en stofbestendig zijn, zodat er geen droger nodig is. De lithium-ionbatterijen hebben daarnaast een nanocoating, waardoor ze bestand zijn tegen het indringen van vocht.

 • > Kan ik de batterijstatus zien in de Oticon Companion-app?

  Ja. Tik op het hoortoestelpictogram op de tabbalk onderaan het startscherm. Het huidige batterijniveau wordt bovenaan het scherm weergegeven.

 • > Wat is een lithium-ionbatterij?

  Oplaadbare lithium-ionbatterijen worden breed gebruikt in consumentenelektronica. Deze zijn geschikt omdat ze een grotere capaciteit hebben voor langdurigere prestaties en een kortere oplaadtijd.

 • > Zijn lithium-ionbatterijen temperatuurgevoelig?

  Ja, tot op zekere hoogte. Het opladen dient plaats te vinden bij temperaturen tussen +5 °C en +40 °C. Buiten dit bereik stopt de oplader met opladen. Het opladen wordt automatisch hervat wanneer de temperatuur zich weer binnen het bereik van +5 °C tot +40 °C bevindt.

  De hoortoestellen kunnen worden gebruikt bij temperaturen buiten deze limieten.

 • > Gaan lithium-ionbatterijen langer mee als ze niet iedere nacht worden opgeladen?

  Het beste is om uw hoortoestellen iedere nacht op te laden, omdat lithium-ionbatterijen niet sterk hoeven te zijn ontladen voor de volgende laadcyclus. Ze hebben geen “oplaadgeheugen” zoals andere typen batterijen hebben.

 • > Zijn er speciale waarschuwingen met betrekking tot lithium-ionbatterijen?

  Ja. Dit hoortoestel wordt gevoed door een niet-uitneembare lithium-ionbatterij. Probeer geen toegang te krijgen tot de batterij in het hoortoestel. De batterij dient uitsluitend door uw hoorzorg professional te worden vervangen.
  Als een hoortoestel met lithium-ionbatterij of een lithium-ionbatterij is ingeslikt of in het oor of de neus is gestoken, schakel dan onmiddellijk medische hulp in.

   

  Zorg dat u bekend bent met de veiligheids- en gebruiksinformatie met betrekking tot oplaadbare hoortoestellen in de separate hoortoestel gebruiksaanwijzing.

 • > Kan ik veilig vliegen met oplaadbare lithium-ion hoortoestellen?

  Ja, u kunt uw oplaadbare hoortoestellen veilig dragen in een vliegtuig en de lader meenemen aan boord. U kunt uw hoortoestellen en de oplader ook veilig in de ruimbagage stoppen.

 • > Hoe zet ik mijn hoortoestellen in de vliegtuigmodus?

  Om de vliegtuigmodus te activeren en deactiveren, houdt u het onderste deel van de druktoets 7 seconden ingedrukt. Door op de toets op één hoortoestel te drukken, wordt de vliegtuigmodus geactiveerd op beide hoortoestellen.

  Wanneer de vliegtuigmodus is geactiveerd, werken de hoortoestellen normaal, maar is Bluetooth® uitgeschakeld.

   

  VIDEO (Engelstalig): Bekijk hoe u de vliegtuigmodus activeert en deactiveert

 • > Ik ga mijn hoortoestellen langere tijd niet gebruiken, wat moet ik ermee doen?

  Als u uw hoortoestellen langer dan 14 dagen moet opbergen, is het belangrijk ze volledig op te laden. Schakel de hoortoestellen vervolgens handmatig uit met de druktoetsen.

   

  Door uw hoortoestellen op te bergen met een volle batterij, zorgt u ervoor dat de batterij nog kan worden opgeladen. De batterijen moeten echter iedere 6 maanden volledig worden opgeladen. Als u uw hoortoestellen langer dan 6 maanden niet oplaadt, dienen de oplaadbare batterijen te worden vervangen.

 • > Kan ik proberen mijn hoortoestellen opnieuw te starten door ze weer in te schakelen als ze geen stroom meer hebben?

  Nee, als uw hoortoestellen geen stroom meer hebben, plaats ze dan in de oplader voor een nieuwe lading. Er kan geen extra gebruikstijd worden verkregen door de hoortoestellen opnieuw te starten.