Hoe

de dome vervangen

De dome (ook GripTip) kan worden gebruikt met RITE- en BTE-hoortoestellen met dunne slangetjes voor een comfortabele pasvorm.

Maak de luidspreker regelmatig schoon. Gebruik het doekje en veeg oorsmeer weg. De dome of GripTip mag niet gereinigd worden. Als u een nieuwe, schone dome nodig hebt, verwijder dan de oude en plaats een nieuwe. Wij raden aan de dome minstens een keer per maand, of volgens de richtlijnen van de audicien te vervangen.

Volg onderstaande stappen:

 • 1. Houd de luidspreker/het dunne slangetje vast en trek het oorstukje eraf.

 • 2. Plaats de luidspreker/het dunne slangetje in het midden van het oorstukje.

 • 3. Druk het oorstukje goed aan om ervoor te zorgen dat het stevig vast zit.

Bekijk de instructievideo over het vervangen van de dome:

[iframe data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=989980474ad8d408a5b737de24af204d&source=embed&photo%5fid=12781329" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Over domes

Domes en GripTip zijn voorgevormde wegwerpoorstukjes die op de luidspreker of het dunne slangetje van het hoortoestel geplaatst worden zodat het beter in het oor past. Ze variëren van open domes tot gesloten domes. De domes en GripTips zijn beide van zacht rubber gemaakt.

We raden u aan contact op te nemen met een audicien als u extra oorstukjes, reinigingsmiddelen en andere accessoires wilt kopen.

Vind een audiciens bij u in de buurt

Belangrijke opmerking!

De dome is gemaakt van zacht materiaal. Als de dome in de gehoorgang loslaat, kan dit geen schade veroorzaken. Als het lukt, trek de dome er dan voorzichtig uit. Laat indien nodig iemand anders u helpen. Druk de dome niet verder in de gehoorgang. Druk de slang niet opnieuw in het oor voordat u de dome uit uw oor gehaald hebt. Als u twijfelt over wat u moet doen als de dome loslaat, neemt u dan contact op met uw audicien.

 • Gehoor

  Wist u dat ons gehoor het enige zintuig is dat nooit slaapt?

 • Verbinden met toepassingen

  Hoortoestellen verbinden met verschillende apparaten zoals uw tv of telefoon met behulp van ConnectLine.

 • Downloads en Ondersteuning

  Video's en instructies zoeken over hoe alle hoortoestellen en accessoires van Oticon worden gebruikt.

 • Vind een audicien

  Een audicien kan uw gehoor testen en de behandeling adviseren die het best bij u past.