De verbeterde
OpenSound Navigator™
maakt het gemakkelijker
om mee te doen aan de wereld

Oticons OpenSound Navigator laat slechthorenden genieten van een volledig gebalanceerd geluidslandschap in alle luisteromgevingen. In een fractie van een seconde is het eenvoudiger voor de hersenen om te bepalen naar wie en wat te ze willen luisteren en om de aandacht, indien nodig, te verleggen.

Deze baanbrekende functie is nu verkrijgbaar in een nog betere versie. Een nieuwe Zeer Hoog instelling zorgt in alledaagse situaties voor nog meer hulp aan die gebruikers die dit het meeste nodig hebben. Deze extra ondersteuning kan in de Oticon ON app worden geactiveerd.

Drie stappen tot de beleving van open geluid in een fractie van een seconde

Stap 1.

De nieuwe OpenSound Navigator scant de volledige 360° geluidsomgeving meer dan 100 keer per seconde en scheidt het lawaai van spraak.

Daarna, worden de geluiden geanalyseerd om te bepalen wat hun eigenschappen, belang, positie, niveau en frequentie zijn.

Stap 2.

Om gebruikers zich op hun gemak te laten voelen in de omgeving, brengt de geüpgradede OpenSound Navigator de omliggende geluiden in balans. Hierdoor blijft het geluid waarop wordt gefocust helder en zijn achtergrondgeluiden hoorbaar maar niet storend.

Door afzonderlijke geluiden in balans te brengen is het voor gebruikers eenvoudiger geluiden van elkaar te scheiden en voor de hersenen gemakkelijker om de aandacht te verleggen.

Stap 3.

De verbeterde OpenSound Navigator vermindert doeltreffend overmatig achtergrondgeluid in een straal van 360°, inclusief lawaai dat uit dezelfde richting als spraak komt.

Om ervoor te zorgen dat achtergrondlawaai minder indringend voor de luisterervaring is, kan het zelfs lawaai tussen woorden verwijderen. Lawaaireductie kan worden afgesteld om aan individuele behoeften te voldoen in eenvoudige en complexe omgevingen.

Opensound booster

Geef het gehoor een impuls met de Oticon ON app

De Oticon ON app is gemaakt om gebruikers de controle te geven met een breed assortiment aan kenmerken en functies die iets toevoegen aan de uitstekende audiologie van Oticons hoortoestellen.

Gebruikers de controle geven met de nieuwe OpenSound Booster

Met de geüpgradede OpenSound Navigator kunnen gebruikers nu extra ondersteuning selecteren, ongeacht hun vooraf gedefinieerde instelling. Wanneer zij vinden dat ze wat extra hulp kunnen gebruiken, activeren gebruikers gewoon de OpenSound Booster in de Oticon ON app.

Een app met vrijwel eindeloze mogelijkheden

De Oticon ON app helpt gebruikers verbinding te maken met andere apparaten, zoals een tv en smartphones, en helpt op nog veel meer manieren meer te halen uit hun Oticon hoortoestellen:

 • Gebruikers kunnen het volume regelen en programmeren met een simpele aanraking van hun vingers
 • De nieuwe HearingFitness™ functie geeft gebruikers de controle over hun gehoor
 • De mogelijkheid om hoortoestellen aan andere met internet verbonden apparaten en diensten te koppelen
 • Een functie "zoek mijn hoortoestellen"
 • Indicator die de batterijstatus aangeeft

 

Meer weten over de Oticon ON app

Mogelijk gemaakt door het nieuwe Velox S™ platform

Het gloednieuwe Velox S platform ontketent het volledige potentieel van het open sound paradigma.

Het snelste en meest geavanceerde platform dat wij ooit ontwikkeld hebben, voorziet in een ongekende rekenkracht om een levensveranderend verschil voor gebruikers te maken.

Een nieuw platform met wetdoorbrekende prestaties:

 • Groter geheugen maakt baanbrekende verbeteringen in het Velox platform mogelijk
 • Nieuwe detectoren bewaken veranderingen in de akoestische omgeving met 56.000 metingen per seconde, zodat de OpenSound Optimizer zijn werk kan doen
 • Nieuwe signaalverwerkingsalgoritmen voor proactieve feedbackpreventie
 • Nieuwe regelaars sturen de geüpdatete OpenSound Navigator™ aan
 • Ontworpen voor geoptimaliseerde oplaadbare batterij prestaties

Een beter gehoor start bij de hersenen

Om de hersenen geluid te laten begrijpen, zijn onze hoortoestellen gemaakt op basis van de filosofie dat een beter gehoor in de hersenen start. Dit is BrainHearing™.

BrainHearing wil uw hersenen ondersteunen door de omstandigheden te creëren die ze nodig hebben om het geluid begrijpelijk te maken – in plaats van ze te overbelasten door het volume op te drijven. Hierdoor worden uw hersenen minder belast en wordt u minder moe. Deze technologie zorgt bovendien voor een natuurlijker en aangenamer geluidslandschap en doet dus veel meer dan de geluidsbron versterken.

 • Vermindert de luisterinspanning
 • Helpt gebruikers meer te onthouden van wat er wordt gezegd
 • Geeft gebruikers een beter spraakverstaan
 • Verbetert het vermogen gesprekken met meerdere sprekers te volgen

* Juul Jensen 2019, Oticon Whitepaper

 

Meer informatie over Oticons BrainHearing technologie

 • Oticon Opn S™ breekt met een natuurkundige wet


  Mogelijk gemaakt door het nieuwe geavanceerde Velox S platform brengt Oticon Opn S™ de beleving van open geluid en de unieke voordelen van BrainHearing™ naar het volgende niveau.

 • Oticon Opn Play™ herdefinieert kindvriendelijke hoorzorg

  Oticon Opn Play staat voor een totaal nieuwe manier voor kinderen om geluiden te horen en voorziet in betere voorwaarden om te voldoen aan de ontwikkelingsbehoeftes en de dagelijkse uitdagingen van het opgroeien.

 • OpenSound Optimizer™ voorkomt feedback

  De revolutionaire OpenSound Optimizer analyseert geluid met een verbazingwekkende snelheid, zodat feedback kan worden vermeden nog voordat het ontstaat. Op deze manier kunt u gebruikers de optimale aanpassing bieden.

De OpenSound Navigator is verkrijgbaar in alle Oticon Opn S™ en Oticon Opn™ uitvoeringen.

 • Volg Oticon op Facebook

  Volg de Oticon op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de laatste producten.

 • Download en ondersteuning

  Vind video’s en instructies over het gebruik van alle Oticon hoortoestellen en accessoires.

 • Verhalen van gebruikers

  Kijk wat gebruikers zeggen over Oticon hoortoestellen.

 • Zoek de dichtstbijzijnde hoorzorgprofessional

  Tijdens de afspraak met uw lokale hoorzorgprofessional kunt u al uw vragen over hoortoestellen stellen.