Oticon Opn Play™

Open de wereld van uw kind met Oticon Opn Play

De nieuwe Oticon Opn Play helpt
uw kind een kind te zijn

Als ouder zit u waarschijnlijk met veel vragen: Hoe gaat uw kind ermee om op het kinderdagverblijf of op school? Maakt hij of zij wel vrienden? En in de toekomst? Met Oticon Opn Play is er eindelijk een geavanceerd hoortoestel waarmee uw kind kan leren, groeien, spelen en opbloeien.

Open hun wereld, laat ze spelen, met vrienden lachen, laat ze dromen over de toekomst. Net als elk ander kind.

Geef uw kind betere kansen om te leren

Kinderen zijn nieuwsgierig om de wereld om zich heen te ontdekken. Een deel van die ontdekking vindt plaats via hun oren. Echter, kinderen met gehoorverlies hebben meer hulp nodig om woorden te leren en sociale vaardigheden en taalvaardigheden te ontwikkelen. Hoe eerder ze hulp krijgen, des te beter.

Zogenaamd incidenteel leren gebeurt wanneer kinderen afluisteren wat er om hen heen gezegd wordt, in plaats van direct te leren. Daarom is het van wezenlijk belang dat kinderen spraak uit achtergrondgeluid kunnen halen. Oticon Opn Play geeft uw kind met gehoorverlies de juiste voorwaarden om geluid te kunnen begrijpen.

Lees meer over leren

Wees voorbereid op een doorbraak in pediatrische hoorzorg

Oticon Opn Play biedt uw kind 360º toegang tot de wereld en helpt uw kind onderscheid te maken tussen betekenisvol geluid en irrelevant storend geluid.

Nieuwe technologie verbetert het verstaan van spraak in lawaaiige omgevingen en ondersteunt incidenteel leren door uw kind toegang te bieden tot meerdere sprekers in de omgeving.

Van traditionele technologie tot revolutionair open geluid

Voor Oticon Opn Play werd uw kind - indien aangepast met omnidirectionele technologie - overladen met toegang tot alle geluiden en lawaai, of dit nou relevant was of niet. Of ze zijn uitgerust met traditionele directionele technologie die geluiden buitensluit en de kans om te leren beperkt.


Oticon Opn Play markeert een verschuiving van naar de wereld luisteren naar de wereld echt begrijpen. De baanbrekende innovatie waarmee uw kind van een volledig, evenwichtig geluidslandschap kan genieten.

De technologische revolutie

Hoe uw kind 360º toegang tot geluid krijgt

De OpenSound Navigator™ functie opent de wereld van uw kind. Uw kind krijgt een toegang van 360° tot de wereld en het kan onderscheid maken tussen zinvol geluid en irrelevante storende geluiden, zonder dat omgevingsgeluiden worden gedempt die belangrijk zijn voor incidenteel leren en veiligheid.

OpenSound Navigator maakt het eenvoudiger voor de hersenen om te bepalen naar wie en wat te luisteren en de aandacht te schenken wanneer dat nodig is. Dit is een geweldige ondersteuning voor als uw kind op school is, in de speeltuin of in het verkeer.

Tot 30% beter verstaan van spraak*

Testresultaten laten zien dat de baanbrekende technologie in Oticon Opn Play tot wel 30% verbetering in spraakherkenning biedt – zelfs met de rug naar de spreker toe.

Omdat kinderen beweeglijk zijn en niet altijd naar de spreker toe staan, is dit een groot voordeel. Net zo belangrijk is dat kinderen zich met Oticon Opn Play minder hoeven in te spannen om te luisteren. Ze kunnen die inspanning dus voor andere activiteiten zoals leren gebruiken.

Meer weten over onze testresultaten

*Ng 2017, Oticon Whitepaper

Ten slotte, de optimale aanpassing zonder het risico op fluitende geluiden*

Een goed aangepast hoortoestel is essentieel voor een optimale taalontwikkeling en het leren. Tot nog toe betekende het beheersen van feedback veelal een compromis tussen de optimale versterking en het vermijden van feedback (de hoge fluittoon). OpenSound Optimizer™ verandert dit allemaal**.

Met de baanbrekende OpenSound Optimizer kunnen hoorzorg professionals het gehoor van uw kind nu aanpassen met optimale versterking zonder risico op het fluitende geluid. Dit betekent meer comfort voor uw kind.

Oticon Opn Play voorkomt vervelende feedback voordat deze ontstaat

Kinderen de versterking bieden die zij nodig hebben kan vervelende fluitende geluiden veroorzaken wanneer iets te dicht in de buurt van een hoortoestel komt. Dit heet feedback. Groeiende oren en situaties waarin kinderen spelen, knuffelen of hun oren bijvoorbeeld met een hoofddeksel bedekken kunnen de oorzaak van dit vervelende geluid zijn. Voorheen was dit lastig om te managen – tot Oticon Opn Play.

De baanbrekende proactieve technologie in Oticon Opn Play voorkomt feedback voordat deze ontstaat zonder compromissen te doen op het gebied van geluidskwaliteit en helderheid**. Zo kan uw kind eenvoudig gesprekken volgen, wat essentieel is voor de taalontwikkeling, en u hoeft zich geen zorgen te maken over vervelend "gepiep".

 

* Voor voorgeschreven aanpassingen, volgens 'best practice'

** Callaway 2019, Oticon Whitepaper

Uw kind verbinden met de wereld

Oticon Opn Play maakt naadloos verbinding met moderne smartphones en tablets. Met de optionele ConnectClip verandert het hoortoestel van uw kind in een kwalitatief hoogwaardige headset. Dit verleent uw kind toegang tot draadloze streaming voor muziek, films, telefoongesprekken en nog veel meer van smartphones, tablets en laptops.

 • ConnectClip

  Oticons ConnectClip externe microfoon maakt het eenvoudiger voor uw kind om met vrienden en familie te communiceren wanneer er sprake van afstand of rumoer is. Voorbeelden hiervan zijn het klaslokaal, de auto, de speeltuin of als u met uw kind in een kinderwagen wandelt.

  Meer informatie

 • EduMic

  EduMic is een externe microfoon die de stem van de leerkracht draadloos overbrengt naar de hoortoestellen van uw kind. Dit maakt het tot een ideale partner in luidruchtige klaslokalen en zalen, en op het sportveld als de leerkracht wat verder weg kan zijn.

  Meer informatie

 • Oticon ON


  Oticon ON biedt een breed scala aan functies die bijdragen aan de uitstekende audiologie van Oticon Opn Play.

  U kunt er eenvoudig de batterijstatus mee controleren en u of uw kind kan het volume aanpassen, tussen programma's en instellingen schakelen en meer. De app heeft ook een functie “Vind mijn hoortoestel” als ze zoek zijn.

  Meer informatie

Een zeer goed presterende productfamilie

U en uw kind kunnen uit verschillende uitvoeringen en kleuren kiezen. Alles is ontworpen om de wereld van uw kind te openen en het een ongekende ondersteuning te bieden.

Bekijk de verschillende Oticon Opn Play uitvoeringen

Een hele dag energie – Elke dag

Oticon Opn Play miniRITE R hoortoestellen zijn verkrijgbaar met een stijlvolle state-of-the-art oplader en oplaadbare batterijen die lang meegaan. Uw kind hoeft de hoortoestellen maar drie uur in de oplader te plaatsen voor een hele dag horen, inclusief streaming.*

*De prestaties van de lithium-ionbatterij variëren afhankelijk van het gehoorverlies, levensstijl en streaminggedrag.

Meer weten over Oticons oplaadbare oplossing

Ontworpen om de test van de kindertijd
te ondergaan

Oticon Opn Play biedt uitstekende hoorzorg zonder de veiligheid en het welzijn van uw kind in gevaar te brengen.

Robuustheid

Oticon Opn Play hoortoestellen zijn met de actieve levensstijl en veiligheid van kinderen in het achterhoofd ontworpen.


Kindvriendelijke batterijlade

Wij hebben essentiële bescherming ontwikkeld om de batterij buiten bereik van nieuwsgierige vingers te houden.


Vrij van allergenen

Om het risico op allergieën zo veel mogelijk te beperken, hebben we meer dan 200 potentieel schadelijke materialen uitgesloten, waaronder ftalaten. Onze hoortoestellen zijn met huidvriendelijke verf geverfd en zijn volledig hypoallergeen.

IP68 certificaat

Oticons hoortoestellen dragen het IP68 certificaat, zodat weerstand tegen stof en water is gegarandeerd. Ze zijn bestand tegen vocht en schommelende temperaturen.


Ledlampje voor totale gemoedsrust

De led indicator geeft de mensen die voor het kind zorgen en het onderwijzen, de visuele bevestiging dat de batterij goed werkt.

Vind een hoorzorg professional bij u in de buurt

Praat met een hoorzorg professional bij u in de buurt voor een hoortest, ontvang advies over Oticon Opn Play en nog veel meer.

Vind een hoorzorg professional

 • Waarom het gehoor van kinderen zo belangrijk is

  Kinderen gebruiken hun gehoor om te leren spreken, lezen, schrijven, en niet te vergeten, om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

 • Een kind met gehoorverlies grootbrengen

  Hoe het evenwicht te bewaren tussen uw beschermende en stimulerende rol om ervoor te zorgen dat uw kind ten volle van het leven kan genieten.

 • Ondersteuning voor ouders

  Als ouder kunt u veel doen om het leven van uw kind gemakkelijker te maken.

 • De omgeving en het sociale leven van het kind

  Laat uw kind het belang inzien van het dragen van hoortoestellen en motiveer het om verantwoordelijkheid te nemen