Een beter gehoor start bij uw hersenen

Uw hersenen zijn het belangrijkste onderdeel van uw hooroplossing. Dit is waarom.

Wat als er een manier was om beter en met minder moeite te horen?

Heeft u wel eens gedacht: "Mijn gehoor is ok, als ik me maar hard genoeg concentreer"? Of "De hoortoestellen die ik nu draag doen het goed, ik word gewoon snel moe als ik ze gebruik”?

Als uw hersenen niet de juiste geluiden ontvangen om mee te werken, vergt betekenis creëren zeer veel inspanning. BrainHearing™ geeft de hersenen toegang tot het volledige geluidsbeeld zodat ze zich op de meest relevante geluidsbronnen kunnen concentreren. Bij BrainHearing draait het niet alleen om technologie of productkenmerken. Het draait om het fundamentele begrip van de werking van ons gehoor – en hoe uw brein geluid begrijpelijk maakt.

Horen is denken

We horen met onze hersenen, niet met onze oren. Horen, en in het bijzonder het verstaan van spraak, is een cognitief en geen mechanisch proces.

De oren vangen geluiden op die in de hersenen worden verwerkt zodat u de betekenis ervan begrijpt. Wanneer er geluiden ontbreken, proberen de hersenen de lacunes op te vullen – een moeilijk en uitputtend proces. Goed horen draait niet alleen om voldoende harde geluiden maken. Het draait om uw hersenen helpen om de opgevangen geluiden te verstaan. Daarom zijn we van een oorgerichte naar een hersengerichte aanpak overgeschakeld.

Dit kan BrainHearing
voor u doen

BrainHearing geeft betekenis aan de geluiden in uw leven.

BrainHearing wil uw hersenen ondersteunen door de omstandigheden te creëren die ze nodig hebben om het geluid begrijpelijk te maken – in plaats van ze te overbelasten door het volume op te drijven. Hierdoor worden uw hersenen minder belast (de cognitieve belasting) en wordt u minder moe. Deze technologie zorgt bovendien voor een natuurlijker en aangenamer geluidslandschap en doet dus veel meer dan de geluidsbron versterken.

Hoe BrainHearing voor kinderen het verschil maakt

Uw kind heeft toegang nodig tot een zo volledig mogelijk spraakgeluidenspectrum en tot zo helder mogelijke, akoestische signalen om zijn mondelinge taalvaardigheid te kunnen ontwikkelen. Onze Sensei en Sensei Super Power hoortoestellen zijn uitgerust met de krachtige BrainHearing technologie voor kinderen die de ontwikkeling van een breed gamma aan cognitieve vaardigheden bij kinderen met gehoorverlies ondersteunt. 

De BrainHearing technologie van Oticon staat garant voor een coherente geluidsverwerking die is aangepast aan de behoeften van uw kind in de verschillende ontwikkelingsfasen. De geleidelijke verbetering van de communicatieve vaardigheden van uw kind zal een positief effect hebben op op verschillende vlakken van het leven van uw kind, inclusief de schoolprestaties, sociale relaties en gevoel van eigenwaarde.

Ontdek waarom het gehoor van kinderen zo belangrijk is

Hoe BrainHearing uw manier van horen verandert 

Wanneer uw oor geluid opvangt en naar uw hersenen stuurt, moeten de hersenen vier fundamentele functies vervullen om het geluid te kunnen begrijpen.

BrainHearing is ontworpen om de hersenen te ondersteunen bij de uitvoering van deze activiteiten:
1. oriënteren wat de positie van geluiden is, met behulp van beide oren
2. onderscheiden van de geluidsbronnen  
3. focussen op wat belangrijk is
4. herkennen wat elk geluid is en er betekenis aan geven

Dit gebeurt allemaal tegelijkertijd in de hersenen.

BrainHearing technologie helpt de hersenen de betekenis van de geluiden te begrijpen, terwijl de context rondom u behouden blijft. BrainHearing wordt ondersteund door een aantal functies waaronder: Spatial Sound, Speech Guard, Free Focus en YouMatic.​

Beleef BrainHearing met uw eigen hersenen

Woorden kunnen het verschil maken. Om BrainHearing echt op waarde te kunnen schatten, moet u uw hersenen de kans geven het verschil zelf te ervaren. Vraag uw lokale hoorzorg professional om Oticon hoortoestellen met BrainHearing technologie – en laat uw hersenen oordelen.

Ga op zoek naar een hoorzorg professional bij u in de buurt

 • Krijg diepgaand inzicht

  Bekijk de laatste wetenschappelijke onderzoeken hier en verdiep u in de BrainHearing filosofie.

 • Vind hoortoestellen met BrainHearing

  Bekijk onze hoortoestellen en ga op zoek naar de volledige BrainHearing ervaring.

 • BrainHearing voor kinderen

  De juiste herseninput is cruciaal voor de ontwikkeling van uw kind. Hier is waar BrainHearing van pas kan komen.

 • Gehoor

  Wist u dat ons gehoor het enige zintuig is dat nooit slaapt?