Veelgestelde vragen (FAQ) Edumic

• Product

Productinformatie, audio, technisch

• Gebruik

Gebruik van verschillende modussen, verbindingen met FM/Roger en jackkabel, probleemoplossing en opladen

• Koppeling en aansluiting

Gebruik en technische details met betrekking tot koppeling en aansluiting

• Hoortoestelprogramma

Instellingen in het hoortoestelprogramma en TV Adapter

Product

A: EduMic biedt vier verschillende modussen:

• Microfoonmodus (20 m bereik)
• Jackmodus (20 m bereik)
• FM modus (3 m bereik)
• Luisterspoelmodus (3 m bereik)

A: De FM aansluiting heeft voorrang wanneer zowel de FM ontvanger als de jackkabel op de EduMic zijn aangesloten

A: Dit gebeurt wanneer u op de knop drukt en de hardware de chip en elektronica in EduMic inschakelt. Als de spanning echter te laag is, waardoor de chip niet kan werken, schakelt een ander circuit deze kort daarna uit. Dat betekent dat het niet de software is die het lampje laat branden, maar de kleine stroom in het systeem.

Gebruik

A: Ja. Het opladen stopt automatisch wanneer de batterij volledig is opgeladen.

A: 2,5 uur.

A: De EduMic gebruikt een verzegelde batterij. U moet de EduMic retourneren naar Oticon om de batterij te laten vervangen.

A: EduMic biedt deze functionaliteit niet. Als de leerling dit nodig heeft, raden wij aan om de EduMic met de jackkabel aan te sluiten op het Juno geluidsveldsysteem van Front Row of een vergelijkbaar systeem. Juno kan streams van de Juno microfoon van de leraar en de audio van externe audioapparaten mixen.

A: De aanbevolen afstand is 15 tot 20 cm van de mond.

A: Het geluid wordt veroorzaakt door een aardlus die in deze configuratie ontstaat. U kunt EduMic gebruiken met de jackkabel en het apparaat tegelijkertijd opladen, mits verschillende stroombronnen worden gebruikt. Het geluid is alleen te horen wanneer de USB-oplaadkabel en de jackkabel op dezelfde pc/laptop zijn aangesloten.

A: De EduMic streamt altijd wanneer deze is ingeschakeld. EduMic gaat daarom niet naar stand-by.

A: Er is een klein risico op interferentie. Een mogelijke oplossing is het wisselen van frequentieband (bijv. naar 5 GHz) op de zender. Als dat niet helpt, kunt u proberen over te schakelen naar oorniveau Roger X met BTE-toestellen en de FM10 adapter of het luisterspoelprogramma met behulp van Roger My Link met miniRITE T of miniRITE R.

A: EduMic is niet ontworpen om als tafelmicrofoon te functioneren. EduMic is gekalibreerd voor een signaal op 20 cm van de microfoon (80/89 dB SPL). Op een tafel is de spreker verder weg en wordt de stem mogelijk niet voldoende versterkt.

A: Automatische programmawisseling is alleen beschikbaar op hoortoestellen met firmware 5.0 en later. Update de firmware van de hoortoestellen om deze functie in te schakelen. Bij firmware 4.0 en eerder is de functie beschikbaar nadat u het EduMic programma voor het eerst handmatig heeft geselecteerd. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met uw hoorzorgprofessional voor een update van uw Opn Play of Opn S hoortoestellen naar firmware 8.0 voor een stabiele werking van deze functie.

A: Ja, de EduMic kan tijdens het opladen streamen in elk programma, waaronder FM. Tijdens het opladen is de FM audiokwaliteit echter minder.

A: Ja. U kunt de EduMic aansluiten op verschillende geluidsveldsystemen zoals Juno van Front Row met behulp van de jackkabel. U kunt ook een TV Adapter 3.0 aansluiten in de klas en EduMic gebruiken als meeneemmicrofoon voor andere klassen en leerkrachten.

A: Nee. Er kan slechts met één apparaat verbinding worden gemaakt en geluid ervan worden gestreamd. ConnectClip kan echter worden gebruikt om het volume van de hoortoestellen te verhogen of verlagen terwijl EduMic zendt.

A: Ja, maar met beperkingen. U kunt slechts met één apparaat tegelijk verbinding maken en geluid ervan streamen. Met Opn S, Opn Play, Xceed of Xceed Play (2019) of latere hoortoestellen kunt u tot 4 EduMics gebruiken. Er kan echter maar één EduMic tegelijk actief zijn. Wanneer twee EduMics zijn ingeschakeld en binnen het bereik van de gekoppelde hoortoestellen zijn, kan elke EduMic de streamingrechten overnemen door twee keer (kort) op de druktoets te drukken. Het duurt ongeveer 8 tot 10 seconden voordat de hoortoestellen de transmissie van de laatst geactiveerde EduMic kunnen horen.

A: Dit is niet mogelijk. U kunt niet lesgeven met alleen EduMic als er kinderen zijn met niet-compatibele hoortoestellen. U heeft een Oticon 2,4 GHz Bluetooth® Low Energy-ontvanger nodig om te streamen vanaf EduMic. Deze ontvanger zit alleen in de hoortoestellen van Oticon (en Ponto 4 van Oticon Medical en de hoortoestellen van Bernafon en Sonic). Wij bieden geen universele 2,4 GHz ontvanger aan zoals de Amigo R2 universele FM ontvanger.

A: Ja, dit kan via de Genie software (voor hoorzorgprofessionals) of via de Oticon On app (voor gebruikers).

A: Nee. EduMic heeft geen mogelijkheid voor een bedrade headset.

A: Nee. Wanneer een FM ontvanger is aangesloten op EduMic, schakelt deze over naar de FM modus en wordt de microfoon uitgeschakeld. In de FM modus moet de EduMic ook in de buurt van de leerling worden geplaatst (binnen 3 meter). Om terug te keren naar de microfoonmodus, koppelt u de FM ontvanger af van EduMic.

Koppeling en aansluiting

A: De maximale afstand voor het koppelen van EduMic met hoortoestellen is 20 cm.

A: Als de leerling Opn S1 (2019) of later gebruikt, maken de hoortoestellen automatisch verbinding met de EduMic die het laatst verbonden was. Wanneer meerdere EduMics worden gebruikt in twee afzonderlijke klaslokalen en met dezelfde hoortoestellen zijn gekoppeld, kunt u de EduMic uitschakelen waar de leerling geen geluid van moet streamen en verbinding maken met de juiste EduMic. Als de koppeling niet langer relevant is, overweeg dan om alle koppelingen van dit apparaat te wissen.

A: Als de leerling gebruikmaakt van Opn of Siya hoortoestellen, is het slechts mogelijk om één EduMic of TV Adapter tegelijk met de hoortoestellen te koppelen. Als de leerling meer dan één van deze apparaten gebruikt, moet telkens opnieuw worden gekoppeld wanneer deze een ander apparaat wil gebruiken. Als de leerling Opn S1 toestellen (2019) of later gebruikt, maken de hoortoestellen automatisch verbinding met elke EduMic waarmee deze zijn gekoppeld (maximaal 4 apparaten).

A: De koppelingstijd is 34 tot 47 seconden voor een set hoortoestellen. De koppelingstijd neemt toe wanneer u meerdere hoortoestellen probeert te koppelen. We raden aan om slechts één set per keer te koppelen, om bij te houden welke hoortoestellen zijn gekoppeld.

A: EduMic heeft een geheugen van maximaal 20 hoortoestellen (10 sets of 20 monoaanpassingen) die profiteren van ‘Automatische programmawisseling’ op de hoortoestellen. EduMic verwijdert de minst gebruikte hoortoestellen uit het interne geheugen als er meer dan 20 hoortoestellen aan EduMic worden gekoppeld. Deze gebruikers hebben echter nog wel toegang tot het gestreamde signaal door handmatig over te schakelen naar het EduMic programma op hun hoortoestellen.

A: EduMic beschikt over automatische koppeling. Dit houdt in dat deze automatisch wordt gekoppeld met hoortoestellen in de koppelingsstand binnen een bereik van 20 centimeter. De statusindicator stopt met blauw knipperen wanneer het koppelen is voltooid en wordt groen.

A: Zie de compatibele hoortoestellen in ons compatibiliteitsoverzicht

A: Schakel de EduMic IN en houd vervolgens de druktoets 12 seconden ingedrukt tot de statusindicator ROOD wordt. EduMic heeft nu alle koppelingen gewist.

A: EduMic heeft twee werkbereiken: In de microfoon- en kabelmodus is het 20 meter. In de FM en luisterspoelmodus is het 3 meter.

A: Ja. U kunt de EduMic aansluiten met de 3,5 mm jackkabel.

A: Nee. De EduMic en ConnectClip kunnen afzonderlijk worden gebruikt voor verschillende functies in de klas, maar de hoortoestellen kunnen met slechts één apparaat tegelijk verbonden zijn.

A: De CROS zender kan geen gestreamd signaal ontvangen. EduMic streamt echter wel naar het ontvangende hoortoestel.

A: U kunt slechts één set gekoppelde hoortoestellen zien in de Oticon ON app. Als volumeaanpassingen nodig zijn, moet u met elke set hoortoestellen afzonderlijk verbinding maken.

Hoortoestelprogramma

A: Wanneer een EduMic binnen bereik (20 m) is, schakelen de hoortoestellen automatisch over op het EduMic programma. Het EduMic programma wordt toegevoegd aan de programmacyclus, dus als het wisselen van programma’s is ingeschakeld op de hoortoestellen, kan de leerling de programmatoets gebruiken om tussen de programma’s te wisselen.

A: De schakelaar moet in de stand ‘oo’ (FM + microfoon) staan en het wordt aangeraden om de schakelaar in deze stand te vergrendelen in het Ontvanger-menu in T31. Als de schakelaar in de stand ‘o’ (alleen FM) in plaats van ‘oo’ staat, is er geen functioneel verschil bij verbinding met EduMic. De OBLE-ruis met 100 Hz harmonischen neemt echter toe met 10 dB.

A: Om meerdere redenen:

1. Om achterwaarts compatibel te zijn met hoortoestellen op basis van Velox, tot 2016, moet een programma worden gedeeld tussen connectiviteitsapparaten - het platform ondersteunt geen nieuw programma.

2. In 19.1 werd de functie “meerdere TV Adapters” geïntroduceerd en deze functie is ook zeer relevant voor EduMic. Als u bijvoorbeeld een EduMic op school en een thuis gebruikt, hoeft u niet steeds opnieuw te koppelen.

3. Het gebruik van TV Adapter 3.0 wordt gelogd om te bekijken in Genie 2 Data Logging (ConnectClip niet). Dit is ook belangrijk voor EduMic gebruik.

A: Bij verificatie van Roger is deze hoogstwaarschijnlijk standaard transparant. De Amigo R2 wordt geleverd met een standaard HA+FM-versterking van +8 dB en moet waarschijnlijk worden gereduceerd tot +4 dB versterking met behulp van het Ontvanger-menu in T31. De aanbevolen stand van de R2-schakelaar is ‘oo’.