introbanner-compatibility

Oticon ON veelgestelde vragen

Compatibiliteit met hoortoestellen

Als u meer wilt weten over de compatibiliteit van uw Oticon hoortoestellen met uw smartphone, Oticon apps of connectiviteitsproducten, klik hier

Algemene informatie

Ja, Oticon ON is beschikbaar voor zowel Apple- als Android-apparaten. De functies zijn over het algemeen hetzelfde voor beide systemen, maar sommige functies kunnen beperkt zijn tot het ene of het andere besturingssysteem.

Oticon ON kan worden gedownload in de Apple App Store® of Google Play™ store. Installeer de app op uw smartphone zoals u dat zou doen voor andere apps.

Ja, Oticon ON is gratis te downloaden en te gebruiken.

De funtie het Internet of Things/IFTTT is gekoppeld aan een externe provider (IFTTT), maar is nog steeds gratis te gebruiken zolang u de kant-en-klare Oticon applets gebruikt. Als u uw eigen applets wilt maken, moet u zich tegen betaling abonneren op IFTTT Pro. Raadpleeg de IFTTT website voor meer informatie.

Ja, de app heeft een ‘Demo’-modus die u kunt gebruiken om de functies te bekijken en te zien of u de app nuttig vindt. Uiteraard moet u Oticon ON met uw Oticon hoortoestellen verbinden om alle voordelen te ervaren.

Nee, u kunt de meeste functies in Oticon ON gebruiken zonder een account aan te maken. Alleen HearingFitness™ en IFTTT hebben een account nodig om aan de slag te kunnen gaan.

Oticon verwerkt alle persoonlijke gegevens in overeenstemming met de lokale regelgeving. Raadpleeg ons Oticon ON privacybeleid voor meer informatie.

Koppelen

U kunt alle benodigde informatie over het koppelen van uw hoortoestellen met uw Apple- of Android-apparaat vinden op deze pagina

Ja, het is mogelijk om uw hoortoestellen met verschillende apparaten tegelijkertijd te verbinden. We raden u echter aan uw hoortoestellen met één apparaat tegelijk te koppelen, om er zeker van te zijn dat het apparaat dat u gebruikt het apparaat is dat de volledige controle heeft. Dit helpt het streamen van geluid via uw hoortoestellen te vereenvoudigen.

Het verbindingsbereik is maximaal 10 meter, afhankelijk van de omgeving waarin u zich bevindt en de configuratie van uw huis.

Functies

Ja, met Oticon ON kunt u het volume van uw hoortoestellen discreet regelen of het geluid dempen/dempen opheffen. U kunt beide hoortoestellen op dezelfde manier bedienen of het volume aan de linker- of rechterkant afzonderlijk regelen. U kunt de app ook gebruiken om naar een ander programma over te schakelen.

Ja, u kunt Oticon ON gebruiken om het batterijniveau van uw hoortoestellen in de gaten te houden. U kunt uw app ook zo instellen dat deze een melding ontvangt wanneer de batterij van uw hoortoestel bijna leeg is.

Ja, de functie Tinnitus SoundSupport in Oticon ON genereert geluiden om tijdelijk verlichting te brengen aan mensen die lijden aan tinnitus, als onderdeel van een tinnitus management programma. Deze functie is alleen beschikbaar in de app als uw hoorzorgprofessional de tinnitusfunctie heeft geactiveerd toen u de hoortoestellen kreeg. Neem contact op met uw hoorzorgprofessional voor meer informatie.

Ja, Oticon ON heeft een functie voor een externe microfoon, beschikbaar voor Apple-apparaten. U kunt uw telefoon aan uw gesprekspartner geven die hem als microfoon kan gebruiken en u kunt uw hoortoestellen als hoofdtelefoon gebruiken, zodat hun stem direct in uw oor wordt gestreamd. Dit kan u helpen om hun stem duidelijker te horen - zelfs op afstand - en het kan ook de impact van omgevingslawaai verminderen.

Deze functie is niet beschikbaar in Oticon ON voor Android-apparaten, maar u kunt in plaats daarvan Oticon ConnectClip als externe microfoon gebruiken.
Lees meer op deze pagina

Als u een Apple-apparaat heeft, kunt u de functie voor de externe microfoon gebruiken. Open het hoofdscherm van de afstandsbediening in Oticon ON en selecteer een van de algemene programma’s. De functie voor de externe microfoon kan worden geactiveerd door op het microfoonpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm te tikken. Zodra het pictogram groen wordt, wordt de externe microfoon geactiveerd. Geef uw telefoon aan uw gesprekspartner en vraag hem of haar in de microfoon te spreken. Hun stem zal direct in uw oor worden gestreamd. Tik nogmaals op het pictogram om te voltooien.

De functie ‘Zoek mijn hoortoestellen’ is een handig hulpmiddel dat u de exacte GPS-locatie van uw hoortoestellen op een bepaald moment laat zien, of waar ze de laatste keer waren dat ze werden ingeschakeld en verbonden met de app. Deze functie kan erg handig zijn als u uw hoortoestellen kwijt bent en hulp nodig hebt om ze terug te vinden.

U heeft een Oticon TV Adapter nodig als u geluid van uw televisie naar uw hoortoestellen wilt streamen. Oticon ON is een eenvoudige manier om het volume van het geluid dat u streamt te regelen en extern omgevingsgeluid te beheren. U kunt meerdere TV Adapters gebruiken voor het streamen van geluid van meerdere televisies. In dat geval helpt Oticon ON al uw aansluitingen te beheren en een naam te geven, zodat u kunt schakelen tussen deze aansluitingen als u bijvoorbeeld besluit om televisie te kijken in een andere kamer.

Ja, met Oticon ON kunt u ook andere connectiviteitsproducten van Oticon bedienen, zoals ConnectClip of EduMic. Het vergemakkelijkt het regelen van het volume en helpt u de hoeveelheid omgevingsgeluid te regelen die door uw hoortoestellen wordt opgevangen.
U kunt meer lezen over Oticon connectiviteitsproducten op deze pagina

Ja, alle Oticon Bluetooth-hoortoestellen zijn 'Made for iPhone' (MFI) en het geluid kan rechtstreeks van uw iPhone, iPad of iPod Touch naar uw hoortoestellen worden gestreamd. U hebt Oticon ON niet nodig om geluid van uw Apple-apparaat te streamen. ​

Als u compatibele hoortoestellen en een compatibele iPhone hebt, kunt u volledig handsfree bellen door uw hoortoestellen rechtstreeks via Bluetooth met uw iPhone te verbinden.

Als uw hoortoestellen of iPhone niet compatibel zijn met de nieuwste handsfree communicatie, moet u ConnectClip gebruiken om handsfree te kunnen bellen, of in de microfoon van uw iPhone spreken.

• Als u een Android smartphone heeft die Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA) ondersteunt en hoortoestellen die rechtstreekse streaming vanaf Android ondersteunen, kunt u audio van uw telefoon rechtstreeks naar uw hoortoestellen streamen, inclusief telefoongesprekken. Door ConnectClip te gebruiken kunt u handsfree communiceren.

U hebt Oticon ON niet nodig om handsfree te bellen met ConnectClip en uw smartphone.

• Als uw Android-apparaat ASHA niet ondersteunt of als u hoortoestellen heeft die niet compatibel zijn met rechtstreekse streaming vanaf Android, heeft u ConnectClip nodig als een tussenliggend apparaat om geluid naar uw hoortoestellen te streamen. Het geluid wordt heen en weer tussen uw apparaat en uw hoortoestellen gestuurd via ConnectClip. U profiteert ook van de vrijheid om handsfree te telefoneren; uw hoortoestellen worden uw hoofdtelefoon en ConnectClip wordt uw microfoon.

U hebt Oticon ON niet nodig om handsfree te bellen met ConnectClip en uw smartphone.

Controleer of uw telefoon compatibel is

Met de HearingFitness functie in Oticon ON kunt u meer controle krijgen over de manier waarop u uw hoortoestellen gebruikt. Het kan worden gebruikt om doelen te stellen met betrekking tot hoeveel u uw hoortoestellen gebruikt, de vooruitgang te volgen die u maakt en uw gedrag op het gebied van gehoorgezondheid te verbeteren.

Met de het Internet of Things in Oticon ON kunt u uw hoortoestellen aansluiten op andere apparaten met een internetverbinding. U kunt zelfs uw eigen slimme verbindingen instellen. Als u bijvoorbeeld uw hoortoestellen aan zet, kan uw koffiezetapparaat worden gestart of u kunt een melding ontvangen in uw hoortoestellen wanneer er aan de deur wordt gebeld.
Meer informatie over het Internet of Things en de voordelen van het gebruik van de IFTTT diensten vindt u op deze pagina

Internet of Things/IFTTT

‘If This Then That’ (IFTTT) is een dienst van derden waarmee u kunt automatiseren hoe uw hoortoestellen, huishoudelijke apparaten, apps en websites met elkaar werken door middel van aanpasbare regels.

Ja, u moet zowel een Oticon account als een IFTTT account aanmaken.

Volg de instructies in het gedeelte Internet of Things van de app om aan de slag te gaan.
U kunt ook meer informatie over de dienst vinden op deze pagina

Ja, het is veilig. U bent uitsluitend verantwoordelijk voor het ontwerpen van uw eigen verbindingen met andere apparaten en deze zijn strikt persoonlijk en niet zichtbaar voor andere mensen. Zorg ervoor dat u uw inloggegevens altijd goed beschermt.

Nee, voor het gebruik van deze functie is geen extra stroom nodig, zodat de levensduur van de batterij niet wordt beïnvloed.

Ja, zorg ervoor dat de nieuwe hoortoestellen compatibel zijn met Oticon ON. Zodra de nieuwe hoortoestellen zijn gekoppeld met uw telefoon, kunt u uw IFTTT diensten blijven gebruiken met uw nieuwe hoortoestellen via Oticon ON.

U kunt deze functie rechtstreeks via Oticon ON uitschakelen (en later weer inschakelen).

Streaming equalizer

Een equalizer is als een “filter” dat het volume van specifieke frequentiebanden kan aanpassen. Een streaming equalizer, zoals die in Oticon ON, kan worden gebruikt om het geluid dat u naar uw hoortoestellen streamt aan te passen (zoals muziek, een podcast, een audioboek, audio van een film of een video, geluid dat wordt gestreamd vanaf een externe microfoon). Dit geeft u extra controle over het gestreamde geluid dat u hoort, wat betekent dat u kunt genieten van een persoonlijke luisterervaring.

De streaming equalizer is beschikbaar voor alle Oticon Bluetooth-hoortoestellen, behalve Oticon Opn en Oticon Siya. Als uw hoortoestellen deze functie niet ondersteunen, ziet u de knop voor streaming equalizer niet in de app.

Met de streaming equalizer kunt u het volume van drie frequentiebereiken (banden) aanpassen: Low (lage tonen), Mid (middentonen) en High (hoge tonen). U kunt het volume van elke band afzonderlijk aanpassen om het geluid te bereiken dat u het prettigst en meest evenwichtig vindt.

Voor elke band kunt u het volumeniveau verhogen tot +6 dB of verlagen tot -12 dB.

Voor een iPhone of iPad die wordt gebruikt met Oticon Bluetooth-hoortoestellen*, voor Android-telefoons die ASHA ondersteunen en die worden gebruikt met ASHA-compatibele hoortoestellen:

De knop streaming equalizer verschijnt op het scherm van de afstandsbediening (in alle programma’s behalve Tinnitus programma’s). Tijdens het streamen is de knop actief (groene kleur) en zijn de veranderingen in de equalizerinstellingen direct hoorbaar in uw hoortoestellen. Wanneer u niet streamt, is de knop inactief (grijze kleur); u kunt de equalizerinstellingen nog steeds wijzigen en de instellingen die u heeft gekozen worden gebruikt wanneer u begint met streamen. Het geluid dat u egaliseert met de streaming equalizer is alleen maar het geluid dat u aan het streamen bent en niet het algemene geluid om u heen dat wordt opgevangen door de microfoons van uw hoortoestellen.

Voor Android-telefoons die ASHA niet ondersteunen, voor Android-telefoons die ASHA wel ondersteunen, maar worden gebruikt met hoortoestellen die niet ASHA-compatibel zijn:

Zodra u audio naar uw hoortoestellen begint te streamen met een ander Oticon-apparaat (ConnectClip, EduMic of TV Adapter) verschijnt de knop streaming equalizer op het scherm van de afstandsbediening. Zodra het streamen stopt, verdwijnt de knop van het scherm, totdat u de volgende keer weer audio streamt. Het geluid dat u egaliseert met de streaming equalizer is alleen maar het geluid dat u aan het streamen bent en niet het algemene geluid om u heen dat wordt opgevangen door de microfoons van uw hoortoestellen.

*Alle Bluetooth-hoortoestellen van Oticon ondersteunen de streaming equalizer-functie, behalve Oticon Opn en Oticon Siya.

Is mijn telefoon compatibel?

Zodra u op de knop streaming equalizer tikt, wordt een nieuw scherm geopend met de drie frequentiebanden. U kunt de luidheid van elke band regelen met behulp van de bijbehorende schuifregelaar.

Als u het scherm streaming equalizer hebt verlaten, tikt u nogmaals op de betreffende knop. Tik onder de schuifregelaars op de knop RESTORE DEFAULT (standaard herstellen) om terug te gaan naar de standaardinstellingen (0 dB voor elke band).

Ja. Wanneer u audio streamt via een Oticon apparaat, ziet u de knop streaming equalizer op het scherm van de afstandsbediening. Tik hierop om het geluid aan te passen dat u vanaf deze apparaten streamt. Wanneer het streamen stopt, verdwijnt de knop totdat u het streamen hervat.

Ja, u kunt de streaming equalizer gebruiken om het geluid te verfijnen wanneer u naar muziek luistert, mits dit geluid naar uw hoortoestellen wordt gestreamd (vanaf uw telefoon, TV Adapter of ConnectClip). De streaming equalizer werkt niet als u muziek afspeelt op gewone luidsprekers.

Ja, dat kan.

Wanneer u audio naar uw hoortoestellen streamt terwijl u in Oticon ON bent:

Uw wijzigingen in de equalizerinstellingen kunnen onmiddellijk worden gehoord in uw hoortoestellen. Dit is het geval wanneer u apps gebruikt die zelfs op de achtergrond blijven streamen (d.w.z. de streamingapp is nog steeds open, maar niet zichtbaar op uw scherm).

Wanneer u nog geen audio streamt of wanneer u een andere app gebruikt die streaming pauzeert wanneer deze zich op de achtergrond bevindt (d.w.z. de streamingapp is nog steeds open, maar niet zichtbaar op uw scherm):

Voor een iPhone en iPad die met Oticon Bluetooth hoortoestellen* worden gebruikt, of voor Android-telefoons die ASHA ondersteunen in combinatie met ASHA-compatibele hoortoestellen, kunt u de equalizerinstellingen wijzigen. De nieuwe instellingen die u hebt gekozen, worden geïmplementeerd wanneer het streamen opnieuw begint. Voor Android telefoons die ASHA niet ondersteunen, of voor Android-telefoons die ASHA ondersteunen, maar die worden gebruikt met hoortoestellen die niet ASHA-compatibel zijn, kunt u de instellingen van de streaming equalizer alleen wijzigen terwijl u aan het streamen bent.

*Alle Bluetooth-hoortoestellen van Oticon ondersteunen de streaming equalizer-functie, behalve Oticon Opn en Oticon Siya.

Is mijn telefoon compatibel?

Ja, dat kan.

Ja. U kunt de streaming equalizer gebruiken om de stem van uw gesprekspartner fijn af te stellen wanneer u de functie voor de externe microfoon in Oticon ON gebruikt. Deze functie is alleen beschikbaar voor iOS-apparaten.

Nee, de streaming equalizer kan het geluid dat wordt opgevangen door de microfoons van uw hoortoestellen niet aanpassen. U kunt alleen het geluid egaliseren dat wordt gestreamd van andere bronnen (andere Oticon toestellen of andere apps).

Ja, de streaming equalizer onthoudt uw instellingen wanneer u begint te streamen vanaf een andere app of een ander apparaat – zolang u Oticon ON actief houdt (u kunt naar een andere app schakelen, maar u moet Oticon ON actief houden op de achtergrond). U kunt teruggaan naar Oticon ON op elk moment dat u de instellingen opnieuw wilt aanpassen.

Nee, als de app wordt gesloten, worden de instellingen teruggezet naar de standaardwaarden (0 dB voor elke band). Ga terug naar Oticon ON wanneer u de instellingen opnieuw wilt aanpassen.

Ja, de instellingen van de streaming equalizer worden door Oticon ON onthouden zolang u het actief houdt (u kunt naar een andere app schakelen, maar u moet Oticon ON actief houden op de achtergrond). Zodra uw hoortoestellen opnieuw zijn opgestart, past de app dezelfde instellingen opnieuw toe op de hoortoestellen.

Als u slechts één hoortoestel opnieuw start (en twee hoortoestellen heeft), leest de app de instellingen van de streaming equalizer van het andere hoortoestel en herstelt deze instellingen op het opnieuw opgestarte hoortoestel.

Nee, de door u gekozen instellingen worden echter onthouden en gebruikt zolang Oticon ON actief blijft (zelfs wanneer dit alleen op de achtergrond is).

Deze optie is in feite alleen beschikbaar in de Oticon ON app voor witte, roze of rode ruis. Helaas bestaat deze optie niet voor marine ruis.