Hoe

uw hoortoestel schoonmaken

 • Als u een achter-het-oor hoortoestel heeft, maakt u het oppervlak schoon met een vochtig doekje zonder alcohol, dit omdat ze omhuld zijn door een waterafstotende beschermlaag die gevoelig is voor alcohol.
 • Voor in-het-oor hoortoestellen kunt u alle soorten vochtige doekjes gebruiken voor het schoonmaken van het oppervlak van het hoortoestel. De schoonmaakrichtlijnen zijn ook van toepassing op de EduMic en ConnectClip
 • Een alternatief voor vochtige doekjes is het gebruiken van een milde zeepoplossing met een hard gedraaide katoenen doek. Vermijd het gebruik van overmatig water dat de hoortoestellen kan binnendringen.
 • Laat uw gereinigde hoortoestellen een uur drogen.

 • Uw temperatuur opnemen in uw oor
  Als u of iemand anders uw temperatuur in uw oor moet opnemen, raden wij u aan om eerst uw hoortoestel te verwijderen. Het dragen van een hoortoestel terwijl u uw temperatuur in het oor neemt, kan leiden tot een onjuiste aflezing.


Uw hoortoestellen schoon houden

Een hoortoestel bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan de meeste regelmatig gereinigd en onderhouden moeten worden. Selecteer voor reinigingsinstructies voor uw hoortoestel uw model:

Advies voor het reinigen

Volg deze vuistregel en maak uw hoortoestellen en oorstukjes elke dag schoon met een zachte, droge doek. Zorg dat uw handen schoon en droog zijn voordat u de hoortoestellen vastpakt.

De microfooningangen raken makkelijk verstopt. Als u problemen hebt met uw hoortoestellen, controleer dan of de microfooningangen niet verstopt zijn.

Houd een hoortoestel dat u vastpakt boven een zacht oppervlak om schade te voorkomen als u het laat vallen.

De MultiTool gebruiken voor reiniging

De MultiTool is een veelzijdig middel dat gebruikt moet worden om de beste zorg, reiniging en prestaties van uw hoortoestellen te garanderen:

Vervang de borstel wanneer dat nodig is. Trek de borstel uit de tool en plaats een nieuwe borstel. Druk de nieuwe borstel stevig in de handgreep.

MultiTool-borstels kunt u bij uw hoorzorgprofessional kopen.

Ga op zoek naar een hoorzorgprofessional bij u in de buurt

Meer hulp nodig?

Ga op zoek naar de dichtstbijzijnde hoorzorgprofessional

Laat een gehoortest uitvoeren, vraag om hulp en raad, en koop uw accessoires, reserve-onderdelen, en reinigingsmiddelen bij een erkende Oticon hoorzorgprofessional.

Vind een hoorzorgprofessional

 • Gehoor

  Wist u dat ons gehoor het enige zintuig is dat nooit slaapt?

 • Verbinden met toepassingen

  Hoortoestellen verbinden met verschillende apparaten zoals uw tv of telefoon met behulp van ConnectLine.

 • Downloads en Ondersteuning

  Video's en instructies zoeken over hoe alle hoortoestellen en accessoires van Oticon worden gebruikt.

 • Vind een audicien

  Een audicien kan uw gehoor testen en de behandeling adviseren die het best bij u past.