Audiologische doelstelling

We horen met onze hersenen. Niet met onze oren.

Onze oplossingen leveren een beter gehoor met minder inspanning door ondersteuning te bieden aan de manier waarop de hersenen betekenis geven aan geluid.

Ontdek onze BrainHearing™ Technologische aanpak

Energie om uw leven te leven

De consument van vandaag stelt gedurende de dag steeds andere eisen aan zijn gehoor. De verminderde energie aan het eind van de dag maakt echter elke luistersituatie moeilijk voor de slechthorende:

Oticon ziet de uitdaging om een evenwicht te vinden tussen de hoge verwachtingen van gebruikers en de realiteit van gehoorverlies en veroudering als een unieke kans om de hoorzorg een niveau hoger te tillen.

Voor Oticon vertegenwoordigt het evenwicht tussen deze drie uitdagingen een nieuwe koers binnen de audiologie:

Het vermogen van de gebruiker om in alle luistersituaties goed te presteren verbeteren.

De cognitieve belasting zo laag mogelijk houden zodat het vermogen om de hele dag te presteren behouden blijft.

Oplossingen aanpassen om de unieke vaardigheden en voorkeuren van elke gebruiker zo goed mogelijk te benutten en de gehoorspecialist de ondersteuning en de hulpmiddelen te bieden die ze nodig hebben om voor elke gebruiker de geschikte oplossing te vinden.

Individualisering is het belangrijkste en u speelt een cruciale rol

Wij geloven dat het in balans brengen van prestatieverbeteringen en energiebesparende algoritmes met de voorkeuren van de eindgebruiker zal helpen om u beter tegemoet te laten komen aan de noden en voorkeuren van uw cliënten.

Samen moeten we de belasting op cognitieve bronnen, die reeds onder druk staan als gevolg van ons gehoorverlies (en ouder worden) minimaliseren. Het verminderen van de luisterinspanning die een meer effectieve toegang tot geluiden creëert zal mensen in staat stellen om te kiezen wanneer en hoe ze tijdens de dag hun energie gebruiken. De volgende stap in het verminderen van de lasten van het energieverbruik is de rol van de individualisering te analyseren.

Het vinden van de juiste balans tussen voldoende hoge prestaties en de cognitieve belasting als resultaat hiervan zal de gebruiker in staat stellen om actiever deel te nemen in plaats van simpelweg te volgen wat er gebeurt. Het geeft hen ook een diepere voldoening van de geluiden die ze horen.

De individuele aanpak is ontworpen om het meeste uit de unieke karakteristieken en voorkeuren van elke cliënt te halen.

Enkel met uw medewerking kunnen we de juiste balans tussen voldoende hoge prestaties en de cognitieve belasting als resultaat hiervan vinden. Met de tools die we ontwikkelen en uw ervaring met hun gebruik zullen we deze balans snel en op een eenvoudige manier vinden.

De mogelijkheid om te presteren verbeteren

Oticon zal de reis aanvangen door het investeren in bijkomend onderzoek naar nieuwe technologieën om prestaties in moeilijke omstandigheden te verbeteren.

We zullen verder gaan met het ontwikkelen van methodes en algoritmes door het gebruiken van de bevindingen van dit onderzoek. We zullen deze algoritmes toepassen op toestellen die kunnen gebruikt worden door de slechthorenden met instellingen uit de praktijk met positieve effecten.

Dit zal u, de gehoorspecialist, voorzien van strategieën om de effectiviteit van uw kliniek te maximaliseren tijdens het aanpassen, programmeren, bijstellen en op maat maken van hoortoestellen voor uw cliënten.


Een andere dimensie is de mogelijkheid om de hele dag te functioneren

Oticon is reeds gedurende een decennium betrokken bij onderzoek in bijkomende cognitieve belasting opgelegd door gehoorverlies. We zullen verder gaan met investeren in dit domein om factoren te ontdekken die de belasting verlagen en minder mentale energie voor het luisteren vereisen.

Dit onderzoek zal leiden naar de ontwikkeling van algoritmes die het luisterproces ondersteunen of de vraag tot verwerking naar het hoortoestel verplaatsen in plaats van deze last op de schouders van de slechthorende te leggen. We zullen dan de mogelijkheid hebben om klinisch uitvoerbare en robuuste methodes te leveren die cognitieve belasting te verlagen, mentale beschikbaarheid vrijmaken, en het luisterplezier maximaliseren.


Vooruitgang in technologie en het behoud van energie

We werken voortdurend aan technologische vooruitgang die de hoor prestatie kan verbeteren, specifiek in moeilijke luisteromstandigheden. Deze bevatten akoestiek, signaalverwerking en draadloze technieken.

Om de gebruikers te helpen de hele dag actief te zijn moeten we kijken naar individuele mogelijkheden, karakteristieken en voorkeuren in een breder perspectief dan voorheen. Dit zal samen met de mogelijkheid om prestaties te maximaliseren leiden tot een geoptimaliseerd horen, de hele dag.

 • Aanpassing met Genie

  Oticon’s hulpmiddel voor aanpassing en counseling, Genie, is ontwikkeld om u aanpassingen van topkwaliteit, die tegemoet komen aan de noden van elke individuele gebruiker, te leveren.

 • Marketing en ondersteuning

  Ontdek onze gepersonaliseerde marketing tools, specifiek ontworpen om nog meer cliënten voor uw kliniek aan te trekken.

 • Word een Oticon Professional

  Wil u producten van Oticon verkopen? Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger van Oticon.

 • Productnieuws

  Blijf op de hoogte met het laatste productnieuws.