NIEUW bewijs toont aan:

Oticon More™ overtreft topconcurrenten

8 van de 10 mensen geven de voorkeur aan Oticon More

Verbazingwekkende nieuwe resultaten van testen in levensechte, complexe geluidsscènes tonen aan dat Oticon More hoortoestellen de hersenen betere toegang tot spraak geven. Tegelijkertijd geven ze sneller toegang tot meer relevante omgevingsgeluiden, met een realistischere weergave1. En 8 van de 10 mensen met gehoorverlies geven de voorkeur aan deze toonaangevende geluidskwaliteit, in verschillende geluidsomgevingen2.

In vergelijking met twee topconcurrenten biedt Oticon More:

 • Meer spraak

  Betere toegang tot spraak rondom de drager

 • Meer geluiden

  Toegang tot meer relevante geluiden in de geluidsscène

 • Snellere adaptatie

  Snellere aanpassing aan veranderingen in de geluidsscène

 • Realistischere weergave

  Beter behouden geluiden met meer contrast en details

Hoe we drie van ‘s werelds beste hoortoestellen hebben getest

Lees meer over hoe Oticon More presteerde ten opzichte van twee andere toonaangevende merken hoortoestellen in complexe omgevingen uit het echte leven

 • Deel 1: Betere toegang tot
  spraak rondom de drager

  Ontdek hoe dit mogelijk is zonder andere belangrijke geluiden uit te schakelen

 • Deel 2: Snellere toegang tot meer
  geluiden met een realistischere weergave

  Duik in de details en zie hoe Oticon More de geluidsscène met meer details en helderheid behoudt.

 • Deel 3: 8 van de 10 geven de voorkeur aan de geluidskwaliteit van Oticon More

  Lees hoe mensen met gehoorverlies Oticon More beoordeelden ten opzichte van twee concurrenten in verschillende geluidsomgevingen.

Belangrijkste bevindingen in onze drie onderzoeken:

Oticon More geeft de hersenen betere toegang tot spraak rondom de drager en biedt tegelijkertijd meer geluid – niet minder!

In de grafiek kunt u zien hoe Oticon More hoortoestellen beter presteren dan concurrent A en concurrent B wat betreft het geven van toegang tot spraak van de zijkant – en dit is slechts één van de bevindingen.

Al met al bewijzen deze tests dat Oticon More hoortoestellen de hersenen betere toegang geven tot spraak in complexe geluidsscènes, terwijl ze de hersenen ook betere toegang geven tot meer van de betekenisvolle omgevingsgeluiden.

Bovendien blijkt uit de tests dat Oticon More snellere toegang geeft tot meer relevante omgevingsgeluiden, met een realistischere weergave. Dit betekent dat de hersenen zich gemakkelijker bewust kunnen zijn van wat er om hen heen gebeurt - wat mensen helpt om probleemloos deel te nemen aan hun dagelijkse leven.

Lees meer over dit overtuigend bewijs in de whitepaper

8 van de 10 mensen geven de voorkeur aan de geluidskwaliteit van Oticon More

Na het meten van de audiologische prestaties van de drie hoortoestellen hebben we vervolgens onderzocht hoe mensen de geluidskwaliteit ervaren.

We vroegen mensen met diverse soorten gehoorverlies om de geluidskwaliteit in verschillende geluidsomgevingen te beoordelen in een voorkeurstest.

Oticon More overtrof opnieuw de concurrentie. Niet alleen kreeg Oticon More de hoogste gemiddelde beoordeling in de verschillende geluidsscènes. Een verbazingwekkende 8 van de 10 mensen gaf de voorkeur aan de geluidskwaliteit van Oticon More boven de twee concurrenten, wanneer ze naar spraak luisterden door een mondkapje en gesprekken in een restaurant of café.

Lees meer over het klinisch bewijs in de whitepaper

Conclusie:

De nieuwe benadering van geluidsverwerking van Oticon overtreft traditionele technologieën in complexe omgevingen


Deze testresultaten bevestigen de effectiviteit van de fundamenteel nieuwe benadering van geluidsverwerking van Oticon: om de hersenen meer geluid te geven, niet minder!

Waar de concurrenten omgevingsgeluiden afsluiten met traditionele directionaliteit, lawaaireductie, compressie en feedbackmanagement, richt Oticon zich op het geven van meer geluid aan de hersenen.

Deze nieuwe benadering is mogelijk dankzij een zeer intelligent Deep Neural Network en de innovatieve nieuwe technologische functies: MoreSound Intelligence™ en MoreSound Amplifier™.


Ontdek de baanbrekende technologie in Oticon More

 • Het was gemakkelijker om aan een nieuwe geluidsomgeving deel te nemen”

  Ole, Oticon More gebruiker

 • Het was gemakkelijker om deel te nemen aan een gesprek rond de tafel, zonder de gewaarwording van het geluid op de achtergrond te verliezen”

  Berit, Oticon More gebruiker

 • “Ik vond het geluid duidelijk anders - het was helderder

  Helge, Oticon More gebruiker

Deze testimonials vertegenwoordigen alleen de mening van de betrokken personen (die geen deel uitmaakten van het voorkeursonderzoek) en zijn mogelijk niet representatief voor de ervaringen van anderen. De testimonials zijn niet betaald en zijn mogelijk geen indicatie voor de toekomstige prestatie of het succes van andere personen.

Zo tilt BrainHearing™ hoorzorg naar een hoger niveau


De toonaangevende innovaties van Oticon, zoals het gebruik van een Deep Neural Network - en onze geheel nieuwe benadering van hoorzorg - komen rechtstreeks voort uit onze unieke BrainHearing filosofie.

BrainHearing is gebaseerd op het besef dat de hersenen ‘s werelds beste geluidsprocessor zijn! Dit is de reden dat Oticon zich altijd richt op het ondersteunen van de manier waarop de hersenen geluid van nature waarnemen. Dat is wat wij anders doen.

Dus toen uit onderzoek bleek dat de hersenen toegang nodig hebben tot de volledige geluidsscène om op een natuurlijke manier te kunnen functioneren4, was onze reactie om een nieuwe generatie hersenvriendelijke hoortoestellen te maken: Oticon More.

Wilt u meer informatie over Oticon More hoortoestellen?

Ga naar de Oticon More webpagina

Contact

Neem contact op met uw Oticon accountmanager voor meer informatie.

Vind contactgegevens

1. Santurette et al 2021

2. Man et al 2021

3. ITU-R BS.1534-1 (2003). Method for the subjective assessment of intermediate quality levels of coding systems. International Telecommunications Union Radiocommunication Assembly

4. O’Sullivan et al. (2019); Puvvada &Simon (2017).