Smiling boys

Audiologische missie

Pediatrische hooroplossingen om in elke behoefte te voorzien

De pediatrische filosofie van Oticon weerspiegelt een voortdurende inspanning om het voor u eenvoudiger te maken om kinderen met gehoorverlies te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Jarenlange ervaring met pediatrische professionals en gezinnen heeft ons geleerd dat de beste oplossingen niet zozeer worden gevormd door wat technologie kan doen, maar door wat het kan doen om aan de behoeften van de individuele gebruiker te voldoen. Het zijn niet alleen de kinderen die we willen ondersteunen, maar ook de verzorgers die verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling.

Inzichten van audiologen, kinderen, ouders en leerkrachten hebben geresulteerd in onze holistische benadering van pediatrische hoorzorg – van audiologie en technologie tot advisering, aanpassing en service. Zo willen we de meest kindvriendelijke hoorzorg bieden die er is.

Bekijk ons pediatrische powerhoortoestel – Oticon Xceed Play

De pediatrische missie

Bij Oticon zetten we ons iedere dag in om u als hoorzorgprofessional te helpen een betere toekomst te creëren voor elk kind met gehoorverlies.

Individuele zorg

Wij helpen kinderen bij het bereiken van hun volledige potentieel met toestellen die aan hun individuele behoeften op weg naar volwassenheid kunnen voldoen.

…inspireert u

Wij inspireren hoorzorgprofessionals om oplossingen aan te passen aan de behoefte van kinderen in ieder stadium van hun ontwikkeling - door het optimaliseren van auditieve en cognitieve habilitatie en door het aanvaarden van de complexiteit van het opgroeien met gehoorverlies.

…om een betere toekomst te creëren

Wij leveren oplossingen, tools en technieken die alles bieden wat u nodig heeft om elk kind met gehoorverlies een betere toekomst te geven.

Dat is onze missie.

Dat willen we bereiken – samen met u.

Drie bepalende dimensies van onze missie

Onze missie "een betere toekomst voor ieder kind met gehoorverlies" is gebaseerd op
drie allesbepalende dimensies: 
Individualisering – Prestatie – Leven.

 • Individualisering

  De kern van onze doelstelling "een betere toekomst voor ieder kind met gehoorverlies" is het ontwikkelen van hoorzorg voor het individu door technologie aan te passen aan het kind en niet andersom. We willen u als hoorzorg professional inspireren om oplossingen aan te passen aan de ontwikkelingsstadia van elk kind met gehoorverlies en hierbij rekening te houden met hun individuele educatieve behoeften en levensstijl.

 • Prestatie

  Bij Oticon streven we naar het leveren van hoge prestaties in iedere situatie van het leven van een kind met een vloeiende samenwerking tussen spraakverstaan en cognitieve belasting. We streven ernaar om technologie te leveren die het auditieve en cognitieve herstel optimaliseert, waardoor kinderen het best mogelijke spraakverstaan in elke situatie krijgen terwijl de cognitieve belasting wordt geminimaliseerd.

 • Leven

  Onze productontwikkeling is gebaseerd op diep respect voor kinderen met gehoorverlies. Door ondersteuning gebaseerd op praktische mogelijkheden, counselling en luisterstrategieën richten we ons op het erkennen van de zeer reële en uitdagende complexiteiten van het opgroeien met gehoorverlies. En ook op het ontwikkelen van eenvoudige oplossingen om kinderen, ouders en hoorprofessionals te helpen bij het overwinnen van de praktische realiteit.

Horen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van uw kind

We horen met onze hersenen, niet met onze oren. De oren vangen geluiden op en sturen deze naar de hersenen, waar ze in betekenis worden omgezet. Dus zelfs als uw kind gehoorverlies heeft, zijn zijn/haar hersenen klaar en bereid om te worden gestimuleerd met geluiden die ze kunnen interpreteren als woorden, een proces dat een gezonde ontwikkeling ondersteunt. Dat is waar Oticons BrainHearing™ om de hoek komt kijken.

Het is nooit te vroeg

Het is niet alleen zo dat het grootste deel van het horen in de hersenen plaatsvindt. Het blijkt dat hoewel de hersenen gedurende het hele leven van een persoon plastisch blijven, de neurale netwerken in de hersenen zeer gevoelig zijn voor stimulering tijdens de eerste drie en een half levensjaren van een kind. Hoe meer geluid uw kind hoort tijdens deze eerste jaren, hoe beter zijn/haar eigen spraak-, taal-, educatieve en sociale vaardigheden zich zullen ontwikkelen.

Hoe BrainHearing voor kinderen kan helpen

Uw kind heeft toegang nodig tot een zo volledig mogelijk spraakgeluidenspectrum en tot zo helder mogelijke, akoestische signalen om zijn mondelinge taalvaardigheid te kunnen ontwikkelen. Oticons pediatrische hoortoestellen zijn uitgerust met de krachtige BrainHearing-technologie die de ontwikkeling ondersteunt van een breed gamma van cognitieve vaardigheden bij kinderen met gehoorverlies.

De BrainHearing-technologie van Oticon staat garant voor een coherente geluidsverwerking die is aangepast aan de behoeften van uw kind in de verschillende ontwikkelingsfasen. De geleidelijke verbetering van de communicatieve vaardigheden van uw kind zal een positief effect hebben op andere levenssferen, inclusief zijn schoolprestaties, sociale relaties en gevoel van eigenwaarde.

Twee essentiële technologieën

BrainHearing bestaat uit een aantal technologieën, waarvan OpenSound Navigator™ en OpenSound Optimizer™ de meest geavanceerde en innovatieve technologieën zijn.

OpenSound Navigator is een baanbrekende innovatie die kinderen laat genieten van een volledig, gebalanceerd geluidslandschap in eenvoudige en complexe luisteromgevingen, waarbij de leermogelijkheden voortdurend worden geoptimaliseerd.

OpenSound Optimizer analyseert versterkt geluid met een verbazingwekkende 56.000 keer per seconde om feedback te detecteren en te voorkomen, nog voordat het zich voordoet. Door het toepassen van een uniek feedbackbreakersignaal levert OpenSound Optimizer tot 6 dB stabielere versterking, waardoor de hoorbaarheid en de kwaliteit van geluid in alledaagse dynamische situaties behouden blijft.

 • We denken eerst aan de hersenen

  Ontdek Oticons Brainhearing-benadering.

 • Marketing en ondersteuning

  Ontdek onze gepersonaliseerde marketing tools, specifiek ontworpen om nog meer cliënten voor uw kliniek aan te trekken.

 • Word een Oticon Professional

  Wil u producten van Oticon verkopen? Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger van Oticon.