Boordevol innovaties om uw cliënten te helpen deel te nemen

Ontdek Oticon Intent

Nieuwe 4D gebruikersintentie-sensors ondersteunen de geluidsverwerking in Oticon Intent

Oticon Intent breidt de mogelijkheden van toonaangevende MoreSound-technologieën uit. Met 's werelds eerste gebruikersintentie-sensors en het nieuwe Deep Neural Network (DNN) 2.0, biedt MoreSound Intelligence™ 3.0 gepersonaliseerde hulp op basis van de situatie en de intentie van de luisteraar.

Samen met een aanzienlijke verbetering van de MoreSound Amplifier™ 3.0 en het speciaal gebouwde, gloednieuwe Sirius™-platform, stelt dit ons in staat onze BrainHearing™-technologieën naar een hoger niveau te tillen.

 • Persoonlijke ondersteuning met 's werelds eerste gebruikersintentie-sensors

  Nieuwe inzichten in BrainHearing* onthullen dat het communicatiegedrag van mensen hun luisterbehoeften en intenties weerspiegelt via bewegingen van het hoofd en lichaam.

  Met de introductie van ons nieuwe premium Oticon Intent-hoortoestel integreren we informatie van beweging van het hoofd en lichaam, gespreksactiviteit en de akoestische omgeving in 's werelds eerste 4D Sensor-technologie.

  Deze baanbrekende technologie past zich vloeiend aan de specifieke luisterbehoeften van de gebruiker aan, zelfs binnen dezelfde geluidsomgeving. Oticon Intent helpt gebruikers verder te gaan dan alleen horen en luisteren, zodat ze kunnen communiceren en volledig kunnen deelnemen aan het leven.

  *Higgins et al. (2023). Head movement and its relation to hearing.

  Ontdek de 4D-sensors in Oticon Intent

  Akoestische omgeving
  Sensors verzamelen details van de 360º-geluidsscène rondom de luisteraar, omdat dit varieert binnen luisteromgevingen en tussen omgevingen.

  Beweging van het hoofd
  Sensors controleren of en hoe de gebruiker het hoofd beweegt om het type communicatiesituatie te begrijpen.

  Beweging van het lichaam
  Fysieke bewegingssensors helpen te anticiperen op de behoefte aan meer ondersteuning van ruimtelijk bewustzijn.

  Gespreksactiviteit
  Door te controleren of er een actief gesprek is of niet, wordt het systeem ingelicht over het prioriteren van spraak.

MoreSound Intelligence 3.0 is een baanbrekende technologie waarmee gebruikers gemakkelijker van gesprekken kunnen genieten, deze kunnen volgen en er aan deel kunnen nemen. Het systeem scant en analyseert de geluidsscène grondig. Vervolgens organiseert het de geluiden rond de gebruiker en maakt gebruik van de gloednieuwe ingebouwde DNN 2.0 om de geïdentificeerde geluiden te verwerken en contrast te creëren.

De nieuwe MSI 3.0 biedt gebruikers de volledige geluidsscène met veel meer helderheid en balans in elke situatie dan ooit tevoren. Bovendien past het systeem zich dankzij de 4D-sensors vloeiend aan de specifieke luisterbehoeften van de gebruiker aan en biedt het persoonlijke ondersteuning op basis van de situatie en de intentie van de gebruiker, voor een aanzienlijk beter spraakverstaan.

Met Oticon Intent introduceren we een gloednieuwe DNN 2.0 van de tweede generatie, die een betere geluidskwaliteit, helderdere spraak en efficiëntere ruisonderdrukking biedt.

Deze geavanceerde technologie ondersteunt een hoortoestel dat meer zoals de hersenen werkt, omdat het geleerd heeft door ervaring. Dit zorgt voor een betere en nauwkeurigere weergave van geluid in de hersenen en een betere toegang tot geluiden rondom de hoortoestelgebruiker.*

 • Het is getraind voor een nog grotere diversiteit aan geluidsvoorbeelden, waarvan de meeste uitdagend en complex zijn
 • Hogere eisen aan de prestaties van DNN in de trainingsfase
 • Verbeterd behoud van het oorspronkelijke geluid, waardoor minder signalen verloren gaan voor zowel spraak als lawaai
 • Onderdrukking van ongewenste geluiden tot 12 dB in complexe omgevingen – 2 dB meer dan voorheen

 

*Santurette et al. (2020). Oticon Whitepaper.

Onze nieuwe MoreSound Amplifier 3.0 biedt gebruikers nauwkeurige en gebalanceerde versterking over een frequentiebereik van 80 Hz tot 10.000 Hz. De gebruiker ervaart een vollere geluidsscène met een rijkere weergave van de omgeving.

MoreSoundAmplifier 3.0 krijgt een helderder en duidelijker geluidssignaal van MoreSound Intelligence 3.0 en heeft een uniek startpunt voor het versterken van een hele reeks geluiden, afhankelijk van de behoeften van elke gebruiker. Dit zorgt ervoor dat MoreSound Amplifier 3.0 alle betekenisvolle geluiden in het volledige frequentiebereik kan leveren voor alle beschikbare aanpasregels.

* Metingen worden gedaan in een oorsimulator volgens de standaard testvereisten

MoreSound Optimizer detecteert en voorkomt proactief feedback zonder concessies te doen aan de gain. Deze unieke en gepatenteerde Spectro Temporal Modulation-technologie creëert een onderbrekersignaal dat hoorbare feedback stopt voordat dit optreedt. Het is van groot belang om te voorkomen dat de onzichtbare gain daalt en om de hele dag optimale gain te krijgen – zodat de berekende gain de gegeven gain is. Dit geeft gebruikers verbeterde toegang tot spraakdetails met een natuurlijker geluid, meer comfort en een beter spraakverstaan* — zelfs in de meest dynamische omgevingen.

*Juul Jensen (2019). Oticon whitepaper.

Meer dan 7 van de 10 hoortoestelgebruikers hebben te maken met storende geluiden in hun dagelijks leven*. Daarom wordt Oticon Intent geleverd met twee innovatieve functies die zijn ontworpen om gebruikers te beschermen tegen storende geluiden en tegelijkertijd volledige toegang te geven tot betekenisvolle geluiden, zodat ze volledig kunnen deelnemen aan het leven.

*Gade, P., Brændgaard, M., Flocken, H., Preszcator, D., &Santurette, S. (2023). Wind & Handling Stabilizer – Evidence and user benefits. Oticon Whitepaper.

* Gebaseerd op een 22% verminderde gemiddelde pupilgrootte in vergelijking met de grootste gemiddelde pupilgrootte
**Santurette, S., Brændgaard, M., Wang, J., &Sun, K. (2023). SuddenSound Stabilizer – Evidence and user benefits. Oticon Whitepaper.

Sirius is een geavanceerd platform dat speciaal is ontworpen voor hoortoestellen. De hoge verwerkingscapaciteit is de drijvende kracht achter de baanbrekende innovaties in Oticon Intent. Het Sirius-platform is klaar voor de toekomst, wat betekent dat Oticon Intent-hoortoestellen draadloos kunnen worden bijgewerkt met onze nieuwste verbeteringen.