5 Halloween-tips voor gezonde oren

De griezeligste avond van het jaar zorgt voor veel lawaai, of het nu verklede kinderen zijn die gillen van opwinding,
volwassenen die schreeuwen van verrassing, of dreunende muziek op de dansvloer.
Bekijk onze snelle tips voor het overleven van deze vreeswekkende avond.

keep-ears-warm-and-working-well

Houd de oren warm en werkend

Wanneer we buiten zijn in koud weer, bijvoorbeeld als je langs de deuren gaat in de buurt, krijgen onze oren minder bloed toegevoerd. Dit verhoogt de kans op oorinfecties, dus het is verstandig om ze ingepakt te houden met oorwarmers of een muts. Houd gewoon het hele lichaam warm; een verkoudheid kan het gehoorverlies ook tijdelijk verergeren.

Rokerige vuur kan irriteren

Tijdens de koude, donkere Halloween-avond, kan het gezellig zijn om jezelf te warmen rond een vuur met familie en vrienden. Maar wees u ervan bewust dat rook van vuur gehooraandoeningen zoals tinnitus kan verergeren. Het is een goed idee om niet te dichtbij te komen en weg te blijven van rokerige gebieden, als iemand in uw groep problemen ervaart.

Hoortoestellen worden beïnvloed door de kou

We besteden niet elke avond tijd buiten in de kou. Dus als u of uw dierbaren hoortoestellen dragen, controleer dan of deze belangrijke hulpmiddelen klaar zijn om u allemaal te helpen om ten volle van de gelegenheid te genieten. De batterijduur is korter bij lage temperaturen, dus het is een goed idee om reservebatterijen mee te nemen.

Vier feest zodat iedereen ervan kan genieten

Wanneer enthousiaste geesten en heksen gaan dansen, kunnen feestjes erg luid worden. Om ervoor te zorgen dat mensen met gehoorproblemen ook plezier kunnen hebben, is het een goed idee om het volume in toom te houden. Dit helpt iedereen gesprekken te verstaan, waardoor men niet hoeft te schreeuwen. Het helpt ook om ongemak te voorkomen voor personen met gehoorproblemen zoals hyperacusis, een overgevoeligheid voor bepaalde frequenties en volumeniveaus. En als iedereen moet liplezen, zorg dan dat de ruimtes goed verlicht zijn.

Pas op! Vuurwerk klinkt net zo luid als geweerschoten

Een paar goede knallen horen erbij, maar elk exploderend stuk vuurwerk of knal kan makkelijk boven de 120 dB komen, wat ver boven het veilige niveau van 85 dB is. Slechts enkele minuten in de buurt van exploderend vuurwerk kan gehoorverlies veroorzaken, dus blijft op veilige afstand. Als u twijfelt, draag dan gehoorbescherming.

 • Waarom het gehoor van kinderen zo belangrijk is

  Kinderen gebruiken hun gehoor om te leren praten, lezen, en schrijven en om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

 • De omgeving en het sociale leven van het kind

  Het gehoor speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van sociale en communicatievaardigheden in uiteenlopende omgevingen.

 • Ik heb een probleem

  Problemen met uw hoortoestel? Hier vindt u oplossingen voor de meest voorkomende problemen.

 • Vind een hoorzorg professional

  Een hoorzorg professional kan uw gehoor testen en de behandeling adviseren die het beste bij u past