Oticon More is ‘s werelds eerste hoortoestel dat de hersenen het volledige perspectief biedt. Dit is te danken aan een doorbraak op het gebied van hoortoesteltechnologie als nooit tevoren – een zeer intelligent Deep Neural Network.

Bekijk deze video over het Deep Neural Network

 • Waarom is Oticon More getraind met 12 miljoen geluidsscènes uit het echte dagelijkse leven?

  Tot nu toe zijn geluidsverwerkingssystemen ontworpen aan de hand van theoretische modellen en door de mens verzonnen hypotheses over hoe spraak het beste kan worden versterkt en achtergrondgeluid kan worden beperkt.

  Maar Oticon More hoortoestellen introduceren een nieuwe hoortoesteltechnologie – het Deep Neural Network (DNN) – die de manier nabootst waarop de hersenen functioneren.

  Waarom een DNN trainen? Klik hier voor meer informatie

  Op basis van onze uitgebreide geluidservaring hebben we het Deep Neural Network (DNN) getraind met 12 miljoen geluidsscènes uit het echte dagelijkse leven. Het is onze meest geavanceerde technologie voor hoortoestellen ooit.

  Het DNN heeft geleerd om alle soorten geluiden te herkennen, hun details en hoe ze idealiter zouden moeten klinken.

  Dit betekent dat het zo veel meer is dan standaard artificial intelligence (AI) software. Het is een unieke en toegewijde hoortoesteltechnologie die is ontwikkeld voor real-time gebruik in het dagelijkse leven.

  Met deze geïntegreerde intelligentie maakt Oticon More geluiden duidelijker, terwijl het naadloos werkt in verschillende luisteromgevingen – allemaal om de hersenen optimaal te ondersteunen

  Ontdek hier onze BrainHearing™ filosofie

 • Hoe hebben we 12 miljoen geluidsscènes in Oticon More gekregen?

  We hebben het laboratorium verlaten

  We zijn de echte wereld ingegaan met een 360° bolvormige microfoon om geluidsscènes uit het echte dagelijkse leven te verzamelen.

  Hoe hebben we een bolvormige microfoon gebruikt? Open hier

  De bolvormige microfoon is gemaakt met een aantal geavanceerde, individuele microfoons die gelijkmatig rond een bol zijn verdeeld. De output van elke microfoon wordt via geavanceerde signaalverwerking gecombineerd om een bepaalde geluidsscène precies en gedetailleerd vast te leggen.

  Dit dient als basis voor de manier waarop Oticon More de volledige geluidsscène kan verwerken met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en helderheid.

Ook nieuw met Oticon More:

Verbinding maken met Android-apparaten met Audio Streaming for Hearing Aid (ASHA) via Bluetooth®-hoortoesteltechnologie.

Ontdek streaming met Oticon More

Het Deep Neural Network maakt deel uit van een fundamenteel nieuwe benadering van geluidsverwerking

Om de volledige geluidsscène te kunnen aanbieden, hebben we de manier waarop we geluiden verwerken helemaal opnieuw gedefinieerd.

 • We hebben geluiden uit het echte dagelijkse leven opgenomen met een 360° bolvormige microfoon.

 • We hebben de opgenomen geluiden gebruikt om het Deep Neural Network (DNN) te trainen en te leren deze te herkennen.

 • Het DNN maakt deel uit van MoreSound Intelligence™, dat een nauwkeurige analyse en balans van de volledige geluidsscène geeft.

 • Snelle versterking met hoge resolutie volgt de veranderingen in de geluidsscène: MoreSound Amplifier™

Twee baanbrekende nieuwe technologieën voor hoortoestellen

Onze nieuwe benadering stelt ons in staat twee nieuwe hoortoestelfuncties te introduceren waarmee de volledige geluidsscène nauwkeurig wordt verwerkt en versterkt:
More Sound Intelligence en MoreSound Amplifier.

 • MoreSound Intelligence

  Een enorme sprong in de verwerking van geluidsscènes

  Oticon More komt met de laatste hoortoesteltechnologie – MoreSound Intelligence – die geluiden vastlegt en optimaliseert. Dit biedt toegang tot de volledige geluidsscène, waar individuele geluiden eruit springen en sterk van elkaar verschillen.

  Hoe werkt MoreSound Intelligence

  Scannen en analyseren van de geluidsscène

  MoreSound Intelligence scant de volledige geluidsscène 500 keer per seconde voor een nauwkeurige analyse van alle geluiden en van de complexiteit van de omgeving. Vervolgens worden de persoonlijke luistervoorkeuren van de gebruiker toegepast om een duidelijk doel te bepalen voor het omgaan met alle verschillende geluidsscènes.

  Verwerking en versterking van contrasten

  Na de analyse van de geluidsscène, organiseert MoreSound Intelligence de geluiden rond de gebruiker nauwkeurig en maakt daarna gebruik van de enorme training van het DNN om te verwerken en contrast te creëren tussen de geïdentificeerde geluiden1. Het resultaat is een meer natuurlijke vertegenwoordiging van alle geluiden in een heldere, complete en gebalanceerde geluidsscène2.

  Bekijk hoe onze experts MoreSound Intelligence uitleggen

 • MoreSound Amplifier

  Nauwkeurig gebalanceerde versterking van elk geluid

  MoreSound Amplifier is onze nieuwste technologie voor hoortoestellen – een baanbrekend, gebalanceerd versterkingssysteem. Het werkt nauwkeurig en snel om ervoor te zorgen dat belangrijke details en dynamiek voor mensen met gehoorverlies beschikbaar worden gemaakt.

  Hoe werkt MoreSound Amplifier

  OUDE conventionele compressie

  Om de geluidsscène waarneembaar te maken, past conventionele compressietechnologie een “one-size-fits-all” aanpak toe. Alle geluiden worden op dezelfde manier behandeld, in een vaste resolutie. Dit leidt ertoe dat sommige geluiden te veel worden versterkt, andere te weinig en sommige worden te veel gecomprimeerd, wat een ongebalanceerde geluidservaring oplevert. Niet alleen wordt de luisteraar hierdoor belangrijke informatie in de geluidsscène onthouden, maar is het ook moeilijker voor de hersenen om te begrijpen wat er in de omgeving gebeurt.

  NIEUWE gebalanceerde versterking

  MoreSound Amplifier is daarentegen een dynamisch en gebalanceerd versterkingssysteem dat zijn resolutie en snelheid naadloos aanpast aan de aard van de geluidsscène van het moment. Met een zesvoudige toename in resolutie en een adaptieve gecontroleerde snelheidsregeling, maakt MoreSound Amplifier de volledige geluidsscène waarneembaar terwijl het fijne contrast en evenwicht tussen geluiden bewaard blijft3. Dit zorgt ervoor dat de hersenen toegang hebben tot de belangrijke informatie die ze nodig hebben om geluid te kunnen begrijpen2, en daarom geloven we dat MoreSound Amplifier de beste hoortoesteltechnologie is voor versterking.

  Bekijk hoe onze experts MoreSound Amplifier uitleggen

Het Polaris platform is de ruggengraat van Oticon More. Het is speciaal gemaakt voor hoortoestellen. Met deze toegespitste benadering kan continu een getraind Deep Neural Network worden gebruikt en worden alle hoortoesteltechnologieën in Oticon More voorzien van meer snelheid, precisie en vermogen dan ooit tevoren mogelijk was3.

 • 16 keer meer ruimte om geavanceerde algoritmes uit te voeren4

 • Intelligent gebruik van - in de branche toonaangevende -
  64-kanaalsverwerking

 • Tweemaal zo veel rekenvermogen en snelheid4

 • Deep Neural Network verwerking

 • Dubbel zo nauwkeurig in 1,5-5 kHz frequentiebanden4

Breng een bezoek aan de Oticon More webpagina

Vind hier onze contactgegevens

1Brændgaard, M. 2020a. MoreSound Intelligence. Oticon tech paper.

2Santurette, S. & Behrens, T. 2020. The audiology of Oticon More. Oticon whitepaper.

3Brændgaard, M. 2020b. Het Polaris platform. Oticon tech paper

4Vergeleken met het Velox S-platform.