Bimodaal horen:

Geef uw cliënten het beste van twee werelden

Ondersteuning bij de overgang naar gecombineerde technologieën

Bij een bimodale aanpassing wordt het ene oor elektrisch gestimuleerd en het andere akoestisch, waardoor aanzienlijke voordelen worden geboden. Het aanpassen van een hoortoestel voor de ondersteuning van een cochleair implantaat kan lastig zijn. De duidelijke richtlijnen en praktische tools in onze Genie 2 aanpassoftware maken het gemakkelijker om de juiste balans te bereiken.

Bimodaal horen ondersteund door OpenSound Navigator™

Geoptimaliseerd bimodaal horen maximaliseert de effectiviteit van een CI zodat het volledig potentieel van een ondersteundend hoortoestel benut kan worden.

Oticons unieke 360 graden hoortechnologie OpenSound Navigator vermindert ongewenst lawaai en brengt het geluidslandschap voortdurend in balans, waarbij het nog steeds constante toegang tot alle relevante geluiden en spraak biedt.

Dit verbetert de mogelijkheid om spraak in lawaai te horen en vermindert de luisterinspanning zodat gebruikers in staat worden gesteld om deel te nemen aan sociale activiteiten.

Intuïtief stroomschema, ontwikkeld door top expert

Het stroomschema in Genie 2 werd ontwikkeld door Carisa Reyes, AuD, CCC-A, bij het Boys Town National Research Hospital, voor de ondersteuning van snelle en nauwkeurige bimodale aanpassingen. In slechts een paar simpele stappen begeleidt het stroomschema u bij het vormgeven van de ideale balans tussen gain en frequentiebereik.

 Download het stroomschema  

 Download de whitepaper

 

Beheer uw bimodale aanpassingen met vertrouwen

Het aanpaspaneel in Genie 2 is bijgewerkt met een overall gainregelaar en is compatibel met Oticon Opn S™, Oticon Opn Play™, Oticon Xceed en Oticon Xceed Play.

Met de combinatie van het stroomschema en speciale regelaars in het paneel, kunt u de hoorervaring nauwkeurig fijnafstellen op de voorkeuren van uw cliënten.

Het bimodaal aanpaspaneel in Genie 2 is compatibel met

Oticon Opn S™

Oticon Opn Play™

Oticon Xceed

Oticon Xceed Play

Geef kinderen de beste start voor het leven

Van bimodale aanpassing bij kinderen met ernstig tot zwaar gehoorverlies is aangetoond dat het de taalverwerving verbetert.*

Kinderen kunnen mogelijk profiteren van een combinatie van akoestische en elektrische stimulatie bij hun muziekperceptie en vermogen om spraak in lawaai te horen - het kan de leerervaring en levenskwaliteit verbeteren.**

 

* Nittrouer, S., & Chapman, C. (2009). The effects of bilateral electric and bimodal electric—Acoustic stimulation on language development. Trends in Amplification, 13(3), 190-205.

** Shirvani, S., Jafari, Z., Motasaddi Zarandi, M., Jalaie, S., Mohagheghi, H., & Tale, M. R. (2016). Emotional perception of music in children with bimodal fitting and unilateral cochlear implant. Annals of Otology, Rhinology & Laryngology, 125(6), 470-477. Ching, T. Y., Incerti, P., Hill, M., & van Wanrooy, E. (2006). An overview of binaural advantages for children and adults who use binaural/bimodal hearing devices. Audiology and Neurotology, 11(Suppl. 1), 6-11.

  • Stroomschema

    Open het stroomschema en ontdek hoe eenvoudig het is om een goede aanpassing te krijgen.

  • Dynamo

    Bimodale aanpassing is beschikbaar voor Dynamo hoortoestellen in Oticon Genie.

  • Oticon Medical

    Meer informatie over de cochleaire implantaatsystemen van Oticon Medical.