Bluetooth is een draadloze technologie die veel apparaten verbindt die we dagelijks gebruiken, zoals headsets, smartphones, laptops, luidsprekers en hoortoestellen. Met Bluetooth-technologie kunnen we gegevens zoals foto's, muziek, video's en spraak verzenden zonder kabels.

Bluetooth-technologie heeft drie verschillende protocollen, elk met zijn eigen functies en toepassingen.

LE Audio is toekomstbestendige Bluetooth. Het combineert de voordelen van Bluetooth Classic en Bluetooth Low Energy met een langere levensduur van de batterij, meerdere verbindingen en een geweldige geluidskwaliteit.
LE Audio is speciaal ontworpen voor audiotransmissie en biedt u de mogelijkheid Oticon-hoortoestellen rechtstreeks te verbinden met apparaten die dit ondersteunen, zoals Android-telefoons, tablets en Windows-pc's

Bluetooth Low Energy verbruikt minder energie dan Bluetooth Classic. Het is een standaardprotocol voor gegevensoverdracht. Apple, Android™ en Oticon hebben hun eigen versies van het Bluetooth Low Energy-protocol om ook audio en andere dataformaten te verzenden. Deze versies worden gebruikt in Oticon-hoortoestellen en laten u audio streamen vanaf uw Apple- of Android-apparaten.

Bluetooth Classic is de originele Bluetooth-technologie. Het wordt meestal gebruikt in apparaten zoals draadloze headsets, gamecontrollers en mobiele telefoons. Oticon-hoortoestellen maken geen gebruik van Classic Bluetooth.

Bluetooth Classic- en Bluetooth Low Energy-protocollen kunnen niet met elkaar communiceren. Daarom kunnen Oticon-hoortoestellen niet rechtstreeks communiceren met veel algemeen beschikbare apparaten die gebruikmaken van Bluetooth Classic.

Bovendien is het standaard Bluetooth Low Energy-protocol alleen ontworpen voor gegevensoverdracht. Om deze reden hebben Apple®, Android™ en Oticon allemaal hun eigen Bluetooth Low Energy-protocollen ontwikkeld om ook audio te kunnen verzenden - evenals andere dataformaten.

LE Audio combineert de voordelen van Bluetooth Classic en Low Energy met een langere levensduur van de batterij, meerdere verbindingen en een geweldige geluidskwaliteit.

Hoe communiceren Oticon Bluetooth-hoortoestellen met andere mobiele apparaten?

Bluetooth Low Energy wordt al gebruikt in mobiele producten van Apple, zoals de iPhone, waardoor het mogelijk is om audio rechtstreeks van iPhone, iPad en Mac te streamen naar alle Oticon Bluetooth-hoortoestellen – of het nu gaat om telefoongesprekken, muziek of andere geluiden. Het streamen van geluid wordt ondersteund door het handsfree communicatieprotocol van Apple.

Veel Android-telefoons ondersteunen het Android ASHA-protocol (Audio Streaming for Hearing Aids) en enkelen ondersteunen LE Audio, wat betekent dat ze rechtstreeks geluid kunnen streamen naar compatibele hoortoestellen. Klik hier om te zien welke Android-apparaten directe streaming naar Oticon-hoortoestellen ondersteunen.

De meeste Android-apparaten ondersteunen echter nog steeds alleen klassieke draadloze Bluetooth-technologie. Omdat deze technologie veel meer stroom verbruikt, maken de Oticon hoortoestellen er geen gebruik van, wat betekent dat rechtstreekse streaming vanaf niet-ASHA telefoons niet mogelijk is. Dat is waar Oticon ConnectClip van pas komt!

ConnectClip is een apparaat dat uw mobiele telefoon (Android of iPhone) draadloos verbindt met uw Oticon Bluetooth-hoortoestellen. Aangezien ConnectClip over zowel klassieke Bluetooth als Bluetooth Low Energy beschikt, kan deze spreken met zowel de hoortoestellen als de apparaten die alleen over klassieke Bluetooth-technologie beschikken. Communicatie tussen de twee apparaten wordt dan mogelijk.

ConnectClip biedt ook tweewegaudio, wat betekent dat uw stem terug naar uw telefoon kan worden gestreamd. Deze tweewegverbinding betekent dat u kunt genieten van het comfort van handsfree bellen met vrienden en familie.

ConnectClip is ook nuttig wanneer u rechtstreeks naar iemands stem moet luisteren – in een drukke of lawaaiige omgeving bijvoorbeeld. In dat geval werkt de ConnectClip als een kleine externe microfoon die door uw gesprekspartner wordt gedragen. ConnectClip vangt diens stem op en streamt die rechtstreeks naar uw oren via uw hoortoestellen.

Apple, het Apple-logo, iPhone, iPad, Mac en het Mac-logo zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de VS en andere landen. App Store is een dienstmerk van Apple Inc. Android, Google Play en het Google Play logo zijn handelsmerken van Google LLC.