(40 uur), standplaats: Lijnden

Support Specialist Audiologie

 

Demant A/S is een vooraanstaande, beursgenoteerde Deense multinational gespecialiseerd in hoortoestellen, hoorimplantaten, diagnostische apparatuur en persoonlijke communicatie. Al meer dan een eeuw speelt Demant een essentiële rol in de ontwikkeling van innovatieve technologieën en kennis om het gehoor en de gezondheid van mensen te verbeteren. Onze producten worden verkocht in meer dan 130 landen waar we levensveranderende verschillen creëren door middel van gehoorgezondheid. Voor meer informatie: www.demant.com

Demant A/S wordt in Nederland vertegenwoordigd door Demant Nederland B.V. in Lijnden. Demant is in deze markt een gevestigde naam met een groot portfolio aan klanten, voornamelijk bestaande uit audiciensbedrijven die hoortoestellen aanmeten en verkopen. Demant vertegenwoordigd de merken: Oticon, Bernafon, Oticon Medical, Diatec, Philips Hearing Solutions en Sonic.

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste:

 

Support Specialist Audiologie

(40 uur), standplaats: Lijnden 

Ben jij een communicatief sterke audicien met ervaring en kennis in/van audiologie en wil jij je kennis van de producten van Demant en van de audiologie nog meer vergroten? Wil jij jezelf blijven uitdagen, ontwikkelen en ben je kritisch en leergierig? Dan gaan wij heel graag met je in gesprek over de vacature Support Specialist Audiologie.

Het doel van deze verantwoordelijke rol is het maximaliseren van de succesvolle toe- en aanpassing van relevante Demant producten in het Nederlandstalige deel van de Benelux. Dit gebeurt door het bieden van ondersteuning ‘op afstand’, veelal telefonisch, maar ook via e-mail of schriftelijk en waar nodig ook op locatie, zowel aan hoorzorgprofessionals als aan consumenten. Het is een zeer diverse baan waarin je snel moet kunnen schakelen, waarbij je al in een vroeg stadium wordt geïnformeerd over producten die eraan komen en je ook onderdeel bent van de voorbereidingen om dit succesvol naar de markt te brengen.

Je bent onderdeel van het groeiende Audiologie, Training en Supportteam binnen Demant Nederland. Je biedt zowel telefonisch als per mail ondersteuning aan hoorzorgprofessionals, collega’s en consumenten. De vragen die je krijgt zijn zeer divers en variëren van inhoudelijke vragen tot servicegerichte kwesties en soms klachten. Het is jouw rol om hier dusdanig professioneel op te antwoorden.
Je onderzoekt ter reparatie aangeboden Demant producten en deelt je bevindingen met de betreffende hoorzorgprofessional. De afdeling logistiek levert deze producten aan.
Ook inventariseer en diagnosticeer je klachten uit het veld en onderneem je actie wanneer dit nodig is. Dit kan zijn door de verantwoordelijke accountmanager in te schakelen voor follow-up of kennis uitbreiding, of door te schakelen met een andere betreffende afdeling. Waar nodig, houd je de verslaglegging hiervan bij in CRM. Je werkt samen met andere afdelingen en informeert je collega’s over nieuwe ontwikkelingen en/of producten. Je bent betrokken bij de voorbereidingen van nieuwe Demant producten. Gaande je ontwikkeling en de groei van het team, zal het t.z.t ook mogelijk zijn om zelf aanpasondersteuning of trainingen te geven op locatie. Je helpt dan ook mee met het ontwikkelen van deze trainingen en e-learnings. Je komt te werken in een leuk en enthousiast team dat nauw met elkaar samenwerkt. Het team is groeiende en heeft als doel om ondersteuning te geven en kennis te delen op een hoog niveau.

 

Functie eisen:

 • MBO+/ HBO werk- en denkniveau.
 • Afgeronde audicien opleiding.
 • Tenminste 2 jaar relevante werkervaring als audicien (waarbij affiniteit met Demant producten/instrumenten een absolute pre is) of werkervaring binnen een audiologisch team.
 • Microsoft 365.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring met CRM systemen en/of Microsoft Dynamics AX is een pre.
 • Bereid tot het volgen van trainingen/opleidingen.
 • Bereid tot het geven van trainingen

 

Jouw competenties:

 • Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Uitgebreide kennis van en vaardigheid met Microsoft Office programma’s (Word, Excel, Powerpoint, Outlook).
 • Je hebt een dienstverlenende en resultaatgerichte instelling en bent representatief, stressbestendig, accuraat en collegiaal.
 • Je hebt een hands-on instelling en je bent proactief.
 • Zelfstandigheid bij het plannen en coördineren van je werkzaamheden.

 

Interesse?

Word jij enthousiast van deze vacature, stuur dan je motivatie en cv naar hr-nl@demant.com t.a.v. Petra Neuhaus (HR-Adviseur).