Wij stellen de hersenen centraal

Bij Oticon ontwikkelen we hoortoestellen die de hersenen ondersteunen bij het natuurlijke proces van het begrijpen van geluid. We noemen dit BrainHearing™

Maar wat is BrainHearing?

Bij het ontwikkelen van hoortoestellen hebben wij gebroken met de conventies en zijn wij een ander pad ingeslagen dan anderen in de branche door te focussen op de rol van de hersenen bij het horen.

BrainHearing is onze unieke, baanbrekende benadering. De benadering richt zich op het leveren aan de hersenen wat nodig is om geluid te begrijpen.

[iframe data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=15810cec7afa81e14b123f992a0a4399&source=embed&photo%5fid=19235159" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1" gesture="media"][/iframe]

Gehoorverlies is een risicofactor voor dementie

Op middelbare leeftijd is gehoorverlies een potentieel aanpasbare risicofactor voor het ontwikkelen van dementie

Volgens onderzoek in de Lancet kunnen 35% van de gevallen van dementie worden verklaard door potentieel aanpasbare risicofactoren zoals onbehandeld gehoorverlies, roken, depressie en fysieke inactiviteit.

Toereikende behandeling van gehoorverlies op middelbare leeftijd kan zelfs potentieel het risico op dementie verlagen, meer dan elke andere actie – waaronder stoppen met roken en meer bewegen.*

De aanzienlijke rol van het gehoor op het gebied van de mentale gezondheid is een van de redenen dat onze BrainHearing™ benadering zo belangrijk is.

*Livingston et al, 2017

Hoe helpt BrainHearing?

Als de hersenen niet de juiste geluiden ontvangen die ze nodig hebben, vergt het meer inspanning om te begrijpen. BrainHearing geeft de hersenen toegang tot het volledige geluidslandschap zodat ze zich op de meest relevante geluidsbronnen kunnen concentreren.

BrainHearing ondersteunt de hersenen bij de natuurlijke wijze waarop deze geluid verwerken. De hersenen gebruiken een proces in 4 stappen om geluid te begrijpen – elke stap vindt gelijktijdig plaats.

1. Oriënteren

Wanneer alle geluiden en gedetailleerde ruimtelijke informatie beschikbaar zijn, kunnen de hersenen zich natuurlijker oriënteren in de geluidsomgeving.

2. Onderscheiden

Het verbeterde contrast tussen de elementen van de beleving van open geluid helpt de hersenen bij het onderscheiden van de relevante geluiden van concurrerend lawaai.

3. Focussen

Met constante toegang tot geluiden, zelfs in complexe omgevingen, kunnen de hersenen kiezen waarop te focussen en opnieuw focussen.

4. Herkennen

Door de geluiden weer in balans te brengen worden ze duidelijk en eenvoudiger te herkennen. Hierdoor wordt er hersencapaciteit vrijgemaakt voor het opslaan en herinneren van informatie.

Hoortoestellen houden de hersenen fit

Actief gebruik van hoortoestellen maakt het eenvoudiger voor slechthorenden om deel te nemen aan sociale activiteiten. Sociale activiteiten stimuleren de hersenen, waardoor de kans op versnelde cognitieve achteruitgang wordt verminderd. Professor Hélène Amieva van de Universiteit van Bordeaux in Frankrijk bespreekt de voordelen van het fit houden van de hersenen.

Bekijk de video om meer te leren

Uitbreiden van de voordelen van
BrainHearing™

Maak kennis met de nieuwe Oticon Opn S™.

Betere spraakverstaanbaarheid en verminderde luisterinspanning

Met de introductie van Oticon Opn en de beleving van open geluid hebben we bewezen hoe deze unieke benadering beter presteert dan traditionele hoortoesteltechnologie.

Dankzij de samenwerking tussen de verbeterde OpenSound Navigator en OpenSound Optimizer brengt Oticon Opn S nu de voordelen van BrainHearing™ naar nieuwe hoogtes*:

  • Oticon Opn vergrootte het verstaan van spraak met 30% in vergelijking met traditionele hoortoestellen. Oticon Opn S presteert nu beter dan Oticon Opn, met een verdere toename van 15%.

  • Oticon Opn vermindert de luisterinspanning met 20% in vergelijking met traditionele hoortoestellen. Oticon Opn S vermindert dat met nog eens 10%.

  • Oticon Opn verbetert vermogen om te onthouden met 20% in vergelijking met traditionele hoortoestellen. Oticon Opn S verbetert dat met nog eens 10%.

* Juul Jensen 2019, Oticon Whitepaper, Oticon Opn S 1

  • Lees meer over Oticon Opn S

    Oticon Opn S ondersteunt de hersenen bij het proces van het begrijpen van spraak.

  • Tevreden Oticon hoortoestelgebruikers

    Lees wat anderen zeggen over Oticon hoortoestellen.