Wij stellen de hersenen centraal

Bij Oticon ontwikkelen we hoortoestellen die de hersenen ondersteunen bij het natuurlijke proces van het begrijpen van geluid. We noemen dit BrainHearing™

Maar wat is BrainHearing?

Wat betreft het ontwikkelen van hoortoestellen zijn we afgeweken van het traditionele en zijn we een andere richting opgegaan dan anderen in de branche door te focussen op de rol van de hersenen bij het horen.

BrainHearing is onze unieke en baanbrekende aanpak. Het richt zich erop de hersenen te geven wat ze nodig hebben om geluid te begrijpen en zorgt ervoor dat gebruikers zich beter bewust zijn van waar geluiden vandaan komen.

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=15810cec7afa81e14b123f992a0a4399&source=embed&photo%5fid=19235159" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1" gesture="media"][/iframe]

Hoe helpt BrainHearing?

Als de hersenen niet de juiste geluiden ontvangen die ze nodig hebben, vergt het meer inspanning om te begrijpen. BrainHearing geeft de hersenen toegang tot het volledige geluidslandschap zodat ze zich op de meest relevante geluidsbronnen kunnen concentreren.

BrainHearing ondersteunt de hersenen bij de natuurlijke wijze waarop deze geluid verwerken. De hersenen gebruiken een proces in 4 stappen om geluid te begrijpen – elke stap vindt gelijktijdig plaats.

1. Oriënteren

Wanneer alle geluiden en gedetailleerde ruimtelijke informatie beschikbaar zijn, kunnen de hersenen zich natuurlijker oriënteren in de geluidsomgeving.

2. Onderscheiden

Het verbeterde contrast tussen de elementen van de beleving van open geluid helpt de hersenen bij het onderscheiden van de relevante geluiden van concurrerend lawaai.

3. Focussen

Met constante toegang tot geluiden, zelfs in complexe omgevingen, kunnen de hersenen kiezen waarop te focussen en opnieuw focussen.

4. Herkennen

Door de geluiden weer in balans te brengen worden ze duidelijk en eenvoudiger te herkennen. Hierdoor wordt er hersencapaciteit vrijgemaakt voor het opslaan en herinneren van informatie.

Hoortoestellen houden de hersenen fit

Actief gebruik van hoortoestellen maakt het eenvoudiger voor slechthorenden om deel te nemen aan sociale activiteiten. Sociale activiteiten stimuleren de hersenen, waardoor de kans op versnelde cognitieve achteruitgang wordt verminderd. Professor Hélène Amieva van de Universiteit van Bordeaux in Frankrijk bespreekt de voordelen van het fit houden van de hersenen.

Bekijk de video om meer te leren

Oticon Opn™ is een echte BrainHearing-oplossing

Geef de hersenen precies wat ze nodig hebben om beter te horen

Oticon Opn is snel en nauwkeurig genoeg om de hersenen te ondersteunen bij het begrijpen van geluid en geeft de hersenen toegang tot een geluidsbeeld dat altijd open is. Het vermindert luisterinspanning met 20%, zorgt ervoor dat gebruikers 20% meer onthouden en verbetert de spraakverstaanbaarheid met 30%.*

Leer meer over de voordelen
Lees meer over Opn

* Le Goff et al. 2016, Oticon Whitepaper, http://oticon.global/evidence

Het laatste nieuws van onze experts

Ontmoet onze audiologen en experts en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de ontwikkelingen en ontdekkingen binnen de hoortechnologie en BrainHearing.

Volg de Oticon Blog

  • Lees meer over Oticon Opn

    Oticon Opn ondersteunt de hersenen bij het proces van het begrijpen van geluid.

  • Tevreden Oticon Opn-gebruikers

    Bekijk wat anderen zeggen over Oticon Opn.

  • Volg ons blog

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gehoor.