Meer zelfvertrouwen

Het kan voor kinderen en tieners lastig zijn om in lawaaierige klaslokalen en studiezalen de stem van de leerkracht te horen. Amigo FM is speciaal ontworpen om de effecten van afstand en lawaai te overwinnen zodat uw kind zoveel mogelijk informatie kan opvangen.

Een volledig en geïntegreerd FM-systeem voor in het klaslokaal

Het Amigo FM-systeem overbrugt de afstand tussen de leerkracht en het kind en verbetert de geluidskwaliteit van het signaal door het rechtstreeks naar de oren van het kind te sturen.

Het FM-systeem omvat:
• Een microfoon
• Een zender
• Een ontvanger.

De leerkracht draagt de microfoon van het FM-systeem die de stem van het kind opvangt en het signaal via de zender naar de ontvanger stuurt. De ontvanger bevindt zich in het hoortoestel van het kind of op de Streamer Pro.

Streamer Pro gebruiken
Als uw kind ConnectLine gebruikt, kunt u een ruim assortiment FM-ontvangers op de Streamer Pro aansluiten en met slechts één ontvanger naar beide oren FM streamen. We bevelen de Amigo FM-ontvanger aan.

Meer informatie over ConnectLine

Amigo FM - voordelen op ieder niveau

Beter verstaan van spraak

Duidelijke en authentieke geluidskwaliteit voor optimaal spraakverstaan en premium spraakherkenning met VoicePriority ivan Oticon Sensei

Discrete ontvangers

Discrete ontvangers die op hun plaats blijven zitten – aan de hoortoestellen aangesloten of op de Streamer Pro geplaatst

Volledige compatibiliteit

Volledig compatibel met hoortoestellen, implantaten in het binnenoor en botverankerde hooroplossingen

Zeer betrouwbaar

– een LED-indicator op de ontvanger bevestigt dat het kind een duidelijk signaal ontvangt, wat het gebruik voor zowel leerkrachten als kinderen gemakkelijker maakt.

Eenvoud

Intuïtieve, gebruiksvriendelijke en eenvoudige programmering – geen pc’s of extra kabels nodig

Robuust en duurzaam.

De Amigo FM-ontvangers hebben het laagste energieverbruik van alle bestaande FM-systemen.

Sensei - de ideale FM-partner

Oticon Sensei is uitgerust met VoicePriority i ™. Deze technologie stelt het inkomende FM-signaal automatisch af om het signaal te optimaliseren in functie van het geluidsniveau bij het oor van uw kind. Deze geavanceerde, adaptieve FM-strategie reageert onmiddellijk op veranderende geluidsniveaus en staat zo garant voor constante spraakherkenning, waar uw kind zich ook bevindt. Hoe meer kinderen begrijpen, hoe groter hun leerkansen.

Kinderen leren heel veel van hun klasgenoten – zowel via rechtstreekse gesprekken als uit spontane leersituaties. VoicePriority i versterkt de stem van de leerkracht zonder belangrijke omgevingsinformatie achterwege te laten. Voice Priority i wordt automatisch geactiveerd en gedeactiveerd afhankelijk van het geluidsniveau bij het oor van uw kind om ervoor te zorgen dat de student geen informatie mist wanneer hij zijn aandacht van de leerkracht naar een medestudent verlegt of omgekeerd.

Lees meer over kindvriendelijke hoortoestellen

Amigo FM-ontvangers

De ontvangers worden aan de onderkant van het hoortoestel aangesloten. De vorm van de ontvangers sluit naadloos aan op de contouren van het hoortoestel, zodat de twee systemen samen toch een eenheid vormen.

 • Veilige verbinding

  De Amigo FM-ontvangers worden aan de onderkant van het achter-het-oor hoortoestel aangesloten. U heeft geen gereedschap nodig. De Amigo ontvangers zijn beschikbaar in vele kleuren zodat ze altijd bij het hoortoestel passen.

 • Betrouwbaar

  De ontvanger is een onderdeel van een zeer betrouwbaar systeem. De LED-indicator gaat branden om te bevestigen dat het kind het FM-signaal ontvangt en het gebruik voor zowel leerkrachten als kinderen gemakkelijker te maken.

 • Grote FM-compatibiliteit

  Amigo FM-ontvangers werken met nagenoeg alle op dit moment verkrijgbare FM-zenders. Hierdoor bent u volledig vrij in uw keuze van het perfecte hoortoestel voor uw kind.

children listening

Amigo FM-zenders

Leerkrachten willen al hun tijd besteden aan lesgeven – niet aan het ontcijferen van complexe FM-systemen. Amigo zenders maken het leven gemakkelijk. Ze kunnen eenvoudigweg de zender inschakelen, de microfoon vastmaken en lesgeven. De zenders versturen de stem van de leerkracht rechtstreeks naar de leerling, zonder dat bijwerkingen als ruis, vervorming en galm het voor het kind lastig maken om goed te horen.

Children being helped by teacher

Amigo Star – een nieuwe ster op school

Een klaslokaal is een drukke plaats en het achtergrondlawaai kan de kinderen – in het bijzonder kinderen met luisterproblemen – storen. 

Amigo Star beschikt over het vermogen om kinderen te helpen enkele van hun hulpbronnen in stand te houden zodat ze zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is: leren.

Amigo Star is de jongste telg van de Amigo FM-familie - en werd ontworpen om goedhorende kinderen met luisterproblemen te helpen om zich beter te concentreren in de klas.

• Naadloze integratie: sluit naadloos aan op het Amigo FM-systeem of een ander, reeds bestaand FM-systeem

• Comfortabel en discreet: verkrijgbaar in verschillende kleuren en met slangetjes en tips in verschillende maten

• Eenvoudig en intuïtief in het gebruik: plaats het toestel het in het oor, zet het aan, synchroniseer en start

• Robuust: val- en waterbestendig

 • Scholier (6-12 jaar)

  De eerste schooldag van onze kinderen is in de meeste families een belangrijke dag. Leer hoe u uw scholier kunt helpen om te genieten van een succesvolle leerervaring en een actief sociaal leven.

 • Ondersteuning van ouders

  Bekijk onze informatie voor ouders, communicatietechnieken, thema’s om te bespreken tijdens uw volgend bezoek aan het hoorcentrum en nog veel meer.

 • Productondersteuning

  Meer informatie over hoe u ConnectLine moet gebruiken en adapters moet instellen en lees meer over draadloze accessoires.

 • Oticon hoortoestellen voor kinderen

  Ontdek onze hooroplossingen voor kinderen met een licht tot matig en ernstig tot zwaar gehoorverlies.