Amigo FM
systeem voor in het klaslokaal

Meer zelfvertrouwen

Het Oticon Amigo-systeem voor in het klaslokaal

Het Oticon Amigo FM-systeem overbrugt de afstand tussen de leerkracht en het kind en verbetert de signaal-ruisverhouding aanzienlijk door het signaal rechtstreeks naar de hoortoestellen van het kind te sturen.

Voordelen van Oticon Amigo:
• Beter verstaan van spraak in het klaslokaal
• Een zeer betrouwbaar systeem met led op de ontvanger zodat u weet dat het kind een duidelijk signaal ontvangt
• Robuuste en duurzame zenders

Bij een FM-systeem draagt de leerkracht een microfoon die zijn/haar stem registreert. Het signaal wordt dan direct doorgestuurd via de zender naar de ontvanger die zich op de hoortoestellen van het kind of een tussenliggend apparaat bevindt. 

Het FM-systeem omvat:
• Een microfoon
• Een zender
• Een ontvanger

Meer informatie over ConnectLine

Oticon Amigo producten

Leerkrachten willen hun tijd besteden aan lesgeven – niet aan het ontcijferen van complexe FM-systemen.
Oticon Amigo FM maakt het leven gemakkelijk. Ze kunnen de zender eenvoudig inschakelen, de microfoon vastmaken en beginnen met lesgeven.

De ingebouwde ledlampjes in zowel de FM-ontvanger als de FM-zender laten leerkrachten weten dat het systeem functioneert en dat de leerlingen hun stem kunnen horen.

 • Amigo T30/T31 FM-zender

  De Amigo T30 en T31 educatieve FM-zenders zijn uiterst robuust en zeer goed bestand tegen dagelijkse slijtage.

  Ze bieden een stabiel signaal, led-statusindicator, een displayscherm dat ondernomen acties valideert en meerdere microfoonopties die passen bij de stijl van de leerkracht of de individuele situatie.

 • Amigo R12G2 FM-ontvanger

  De speciale ontvanger wordt aan de onderkant van het hoortoestel aangesloten. De vorm en kleur van Amigo R12G2 sluiten naadloos aan op de contouren van het hoortoestel, zodat de twee systemen samen toch een eenheid vormen.

 • Amigo Star

  De ontvanger die alleen voor FM is, is ontworpen om normaalhorende kinderen met luisterproblemen te helpen om zich beter te kunnen concentreren in de klas. Dit is mogelijk door rechtstreekse toegang tot de stem van de leerkracht. Amigo Star kan op maat worden aangepast zodat het comfortabel op de oren van uw kind zit.

children listening

Amigo FM-zenders

Leerkrachten willen hun tijd besteden aan lesgeven – niet aan het ontcijferen van complexe FM-systemen. Amigo zenders maken het leven gemakkelijk. Ze kunnen de zender eenvoudig inschakelen, de microfoon vastmaken en beginnen met lesgeven. De zenders versturen de stem van de leerkracht rechtstreeks naar de leerling, zonder dat aspecten als rumoer, afstand en galm het voor het kind lastig maken om goed te horen.