Counseling & aanpassing

Een boeiend en familie-vriendelijk counseling tool
counseling tool

Uw rol als hoorprofessional is cruciaal bij het vinden van de juiste hooroplossing voor kinderen met gehoorverlies evenals het geven van de nodige ondersteuning voor de hele familie. Met de intuïtieve en familie-vriendelijke toolbox van Oticon kunt u premium pediatrische zorg en advies geven.

Bij Oticon erkennen wij de ingewikkelde en precaire verantwoordelijkheden die pediatrische audiologen hebben bij het combineren van de juiste interventie en de praktische behoeften van kinderen met gehoorverlies en hun families. Om u te begeleiden hebben we de Pediatrische Oticon Counseling – gemaakt - een flexibele, interactieve toolbox die u helpt bij het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit en het counseling proces met kinderen met gehoorverlies en hun ouders makkelijker maakt.

Intuïtief en educatief

Het intuïtieve ontwerp van Oticon Counseling helpt u bij het besparen van kostbare tijd voor zorg en counseling. Educatieve tools maken het makkelijker om complexe informatie te begrijpen en dialoog-hulpmiddelen helpen u bij het verkrijgen van waardevolle feedback - voornamelijk van jongere kinderen - als een basis voor individualisering.

Boeiend en verhelderend

Boordevol kindvriendelijke, eenvoudig uit te leggen hulpmiddelen - Oticon Counseling inspireert en motiveert kinderen en ouders om verantwoordelijkheid te nemen voor het gehoorverlies en te begrijpen hoe er samengewerkt kan worden om de gewenste resultaten te bereiken.

Voldoen aan individuele behoeften

Oticon Counseling komt tegemoet aan de individuele behoeften van twee gebruikersgroepen; Volwassenen en Kinderen. Met Oticon Counseling kunt u kinderen in de leeftijdsgroep van 4-12 jaar en hun ouders ondersteunen.

Intuïtieve en motiverende tools

Uw weg vinden rond Oticon Counseling voor kinderen is zeer eenvoudig en intuïtief U kunt kiezen uit 7 tools om uw eigen agenda te creëren en consulten aan te passen om te voldoen aan de persoonlijke behoeften van het kind en de ouders.

 • Het audiogram - met spraak- en geluidsvoorbeelden

 • Het oor - legt de anatomie van het oor en typen gehoorverlies uit

 • Spraak in lawaaierige omgevingen - om het effect op het gehoor en begrip te benadrukken

 • Voordelen van hoortoestellen - voor het demonstreren van de voordelen van het dragen van de Oticon Sensei

 • Voordelen van FM - voor het demonstreren van de voordelen van FM op school en thuis

 • Dagelijkse verzorging - de do's and don'ts voor onderhoud van hoortoestellen

 • Communicatiestrategieën – waardevolle communicatiestrategieën om te gebruiken in dagelijkse situaties

Wij maken de aanpassing van een hoortoestel eenvoudiger

Kindvriendelijke hoorzorg gaat verder dan het ontwikkelen van pediatrische producten en heeft ook betrekking op de aanpassoftware. Dit is omdat het aanpassingsprotocol voor kinderen typische verschillen bevat dan deze die bij volwassenen gebruikt worden.

Bij een pediatrische aanpassing kan de audioloog werken met audiometrische gegevens of variërende formaten, speciale aanpassingsprincipes, verschillende veronderstellingen over hoe automatische functies zouden moeten ingesteld zijn en een verschillende aanpak betreffende verificatie.

Om audiologen voor kinderen te ondersteunen in hun dagelijkse taak hebben we Genie's aanpassing-modus voor kinderen ontwikkeld.

De aanpassing-modus voor kinderen in de software van Genie behandelt de noden van kinderen met gehoorverlies – en de professionals die voor hen zorgen.

Geef de kinderen de kans om hun taal te ontwikkelen

Om de aanpassingen voor kinderen en tieners tot 16 jaar eenvoudiger te maken hebben we een meer flexibele manier geïntroduceerd in het omgaan met pediatrische standaard instellingen in Genie.

Eenvoudig te gebruiken standaard instellingen

Voor kinderen van 0-3 jaar zijn richtinggevoeligheid en lawaaimanagement UIT geschakeld. Voor kinderen van 4-16 jaar zijn richtinggevoeligheid en lawaaimanagement AAN geschakeld.

De drukknop van de hoortoestellen is uitgeschakeld voor alle aanpassingen voor kinderen – dit betekent dat de volumeregeling UIT is geschakeld en slechts één programma is voorgeschreven.

Deze standaard instellingen kunnen eenvoudig aangepast worden volgens uw persoonlijke voorkeuren.

Ontwikkeld door grondig onderzoek

DSL v5.0a m[i/o] is de pediatrische aanpassing die standaard ontwikkeld werd aan de universiteit van Western Ontario. Ondersteund door jaren van onderzoek, bewijs en ervaring met aanpassingen voor kinderen geloven wij dat DSL v5.0a m[i/o] het meest kindvriendelijke aanpassingsprincipe beschikbaar is. Het houdt spraakinformatie in alle situaties hoorbaar en comfortabel om de kinderen alle mogelijkheden te bieden hun taal en communicatievaardigheden te ontwikkelen.

De laatste versie van DSL is gebaseerd op feedback van kinderen en onderzoek studies. Het ondersteunt het potentieel aangeboden door de moderne geavanceerde hoortoestellen en helpt gehoorspecialisten steeds jongere kinderen aanpassen.

Kindvriendelijke, draadloze technologie

Stabiel, betrouwbaar draadloos programmeren en fijn afstellen.

FittingLINK is de draadloze programmeur van Oticon voor draadloze Oticon hoortoestellen. FittingLINK is eenvoudig te installeren met onze Genie aanpassoftware en is compatibel met Oticon Sensei, Oticon Safari en een groot aantal andere draadloze hoortoestellen.

FittingLINK wordt tijdens het programmeren om de nek gedragen. Afhankelijk van de leeftijd van het kind en zijn/haar vermogen om feedback over de geluidskwaliteit te geven, kan de kabelvrije aanpassing met FittingLINK de aanpasprocedure verbeteren.

FittingLINK levert een snelle en betrouwbare gegevensverbinding tussen uw NOAH-pc en de hoortoestellen van het kind. Verbind FittingLINK met uw pc en plaats de neklus bij het kind om de programmeersessie te starten.

Ontworpen voor uw werkdag

FittingLINK en Genie bieden u diverse tools om u door de aanpasprocedure te leiden. Dit verzekert dat u een nauwkeurige aanpassing krijgt, in lijn met de gepubliceerde richtlijnen voor beste praktijken.

Real-ear verificatie en fijnregeling
Afhankelijk van de leeftijd van het kind’of zijn/haar vermogen tot samenwerking, kunt u FittingLINK gebruiken voor real-ear verificatie of voor fijn afstellen tijdens follow-up afspraken.

Coupler-gebaseerde verificatie
Coupler-gebaseerde verificatie wordt aanbevolen voor (jonge) kinderen die niet oud genoeg zijn voor real-ear verificatie.

EasyRECD™ individuele oorakoestiek
EasyRECD™ werd ontworpen als een optie voor Oticon Sensei hoortoestellen. U kunt hiermee gemakkelijk rekening houden met de individuele oorakoestiek bij het aanpassen van (jonge) kinderen, zonder dat u hiervoor afzonderlijke real-ear apparatuur nodig heeft. De easyRECD™ werkt ook met FittingLINK voor kabelvrije verificatie


Een suite van insight-based materialen om u in uw praktijk te ondersteunen

Oticon pediatrische counseling tools zijn gemaakt om u te ondersteunen tijdens dialoog met ouders, kinderen en familieleden. Bovendien bieden we meer dan genoeg materiaal voor ouders van kinderen van alle leeftijden met gehoorverlies.

Ondersteun ouders en kinderen

Het proberen bepalen hoe goed kinderen horen gaat veel verder dan het bekomen van een audiogram. Deze selectie van counseling tools helpt u de luistermoeilijkheden te bepalen en de aanpassingen waarvan de ouders op de hoogte moeten zijn te bespreken.

 • Audiologische doelstelling

  Ontdek de audiologische doelstelling van Oticon

 • Marketing en ondersteuning

  Ontdek onze gepersonaliseerde marketing tools, specifiek ontworpen om nog meer cliënten voor uw kliniek aan te trekken.

 • Productnieuws

  Blijf op de hoogte met het laatste productnieuws.

 • Word een Oticon Professional

  Wil u producten van Oticon verkopen? Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger van Oticon.