Ondersteuning bij de overgang naar gecombineerde technologieën

Bij het aanpassen van een hoortoestel ter ondersteuning van een cochleair implantaat kan het een hele uitdaging zijn de juiste balans te vinden. Bij een bimodale aanpassing wordt het ene oor elektrisch gestimuleerd en het andere akoestisch. Voor deze twee verschillende soorten stimulatie is een flexibele benadering voor aanpassing nodig. Deze is beschikbaar in de Oticon Genie aanpassoftware.

> Meer lezen

 

Wie zal er profijt van hebben?

Er zijn steeds meer cliënten die voor een CI kiezen en in veel gevallen dragen zij een hoortoestel in het niet-geïmplanteerde oor om het maximum uit hun restgehoor te halen. Alle cliënten met restgehoor in het niet-geïmplanteerde oor zouden eventueel geschikte bimodale kandidaten kunnen zijn.

Dynamo is een ideale partner voor ALLE cochleaire implantaten

Oticon Dynamo is een ideaal hoortoestel voor bimodale aanpassingen. Met een flexibel aanpasplatform kan Dynamo eenvoudig geprogrammeerd worden als aanvulling op ALLE cochleaire implantaten. Met YouMatic, de gepersonaliseerde Dynamo aanpastool van Oticon, kunt u een luisterervaring bieden die is aangepast aan de persoonlijke geluidsvoorkeuren van uw cliënt. Deze benadering kan de tevredenheid van uw cliënt verbeteren en daarmee zijn of haar acceptatie van een hoortoestel.

Meer informatie over Dynamo

Het onderzoek achter Dynamo

Ontwikkeld door deskundigen bij Boys Town National Research Hospital

De Genie aanpassoftware van Oticon heeft nu een simpel stroomschema om u te begeleiden bij het programmeren van een hoortoestel met een CI, evenals een aanpasvenster waarmee u een snelle en eenvoudige bimodale aanpassing kunt uitvoeren.

De flowchart voor bimodale aanpassing in Genie is ontwikkeld door experts van het Boys Town National Research Hospital en combineert het allerlaatste onderzoek met een praktische klinische aanpak. In enkele simpele stappen begeleidt de flowchart u bij het uitbalanceren van de luidheid en het vormgeven van het frequentiebereik. Bij het aanpassen van een Dynamo hoortoestel bij een geïmplanteerde cliënt is het de bedoeling de cliënt de best mogelijke akoestische instellingen te geven.

De flowchart voor bimodale aanpassing houdt rekening met de volgende benaderingen voor aanpassing die allemaal volumebalancering omvatten:

  • Breedband aanpassing

  • Gebruik van frequentieverlaging

  • Beperkte breedband aanpassing

 

Lees meer over de flowchart en het bimodale aanpasscherm

Bekijk de interactieve flowchart

 

Eenvoudige aanpastools voor een betere match

Met het nieuwe aanpasscherm in Oticon Genie kunt u precies aan de behoeften en voorkeuren van uw cliënten voldoen. Het biedt u speciale handvatten waarmee elke aanbevolen benadering voor aanpassing eenvoudig gevolgd kan worden. Met behulp van deze handvatten kunt u de suggesties voor fijnafstelling uit de bimodale flowchart voor aanpassing snel en eenvoudig implementeren. Deze kunnen geopend worden vanuit de twee extra tools: Bimodale aanpassing en Speech Rescue.

Geef kinderen de beste start voor het leven

Gebleken is dat bimodale aanpassing op zeer jonge leeftijd bij kinderen met ernstig tot zwaar gehoorverlies, de taalverwerving verbetert. Kinderen kunnen mogelijk profiteren van een combinatie van akoestische en elektrische stimulatie bij de ontwikkeling van hun muziek-, spraak- en taalvaardigheden wat hierdoor hun toekomstige academische en sociale succes beïnvloedt.

Onze nieuwe flowchart en tools voor bimodale aanpassing zijn ook beschikbaar voor onze Sensei Super Power hoortoestellen voor kinderen. De wereld van bimodale voordelen kan dus ook voor kinderen geopend worden.

Hoe kunnen uw cliënten profiteren van een verbeterd bimodaal gehoor?

Geoptimaliseerd bimodaal gehoor maximaliseert de effectiviteit van een CI zodat het optimaal potentieel van een ondersteunend hoortoestel in het niet-geïmplanteerde oor bereikt kan worden.

  • Belangrijke voordelen van bimodaal horen zijn:

  • Geoptimaliseerde geluids- en muziekervaring met zowel akoestische als elektrische stimulatie

  • Hogere levenskwaliteit bij sociale activiteiten

  • Verbeterd vermogen om spraak in lawaai te horen

  • Betere geluidslokalisatievaardigheden

  • Groter luistergemak